SONY DSCΜια ευχάριστη καλοκαιρινή βραδιά με άρωμα παλιού θερινού σινεμά, οργάνωσαν και παρουσίασαν οι εθελοντές της ομάδας πρόληψης “Διέξοδος”, την Παρασκευή 14 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Αιγίου, όπου βρίσκεται και η έδρα της ομάδας.

Η εκδήλωση είχε γενικό τίτλο “Γελώντας Ασπρόμαυρα” και είχε χαρακτήρα ψυχαγωγικό, καθώς οι θεατές παρακολούθησαν μερικές από τις αθάνατες χιουμοριστικές σκηνές των ταινιών του παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου, απολαμβάνοντας ποπ κορν, πασατέμπο, καραμέλες και αναψυκτικά που πρόσφεραν τα μέλη της ομάδας, αναβιώνοντας τις συνήθειες των θεατών του ελληνικού κινηματογράφου κατά τη χρυσή εποχή του.

Αξιοσημείωτο είναι πως ο περιβάλλων χώρος είχε κατάλληλα διακοσμηθεί με τις φροντίδες των εθελοντών της ομάδας “Διέξοδος”, ώστε να θυμίζει θερινό κινηματογράφο. Οι θεατές γέλασαν με την ψυχή τους βλέποντας να προβάλλονται οι αξέχαστες ατάκες του Λάμπρου Κωνσταντάρα, του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, της Ρένας Βλαχοπούλου, της Τζένης Καρέζη, του Κώστα Βουτσά και άλλων μεγάλων ελλήνων ηθοποιών, που συνεχίζουν και σήμερα να χαρίζουν κέφι σε μικρούς και μεγάλους.

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η επικεφαλής του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας κα Ιωάννα Ζορμπά, η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, όπως και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας κα Βασιλική Ψυχράμη. Αμφότερες εξήραν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς ανθρώπων κάθε ηλικίας, που κλέβουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για να προσφέρουν στήριξη στους συνανθρώπους τους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και σηματοδότησε τη λήξη της πλούσιας σε περιεχόμενο σειράς δράσεων της ομάδας “Διέξοδος”, που περιελάμβανε μεταξύ άλλων ενημερωτικές ομιλίες και συναντήσεις σε σχολεία, δεντροφυτεύσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εργαστήρια κατασκευών και δημιουργικότητας για παιδιά και ενήλικες, προβολές ταινιών και άλλα, πάντα στα πλαίσια της πρόληψης των εξαρτήσεων κάθε μορφής.