euro dhmarxiaΈκτακτη-κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι με οριακή απαρτία (17 παρόντες) και με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη τα οποία πέρασαν ομόφωνα. Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του σώματος κ. Χρήστου Σπηλιωτόπουλου (λόγω σοβαρών υποχρεώσεων της προέδρου κας Μαρίας Τσουκαλά) αποφασίστηκε να γίνει επειγόντως ώστε να παρθεί απόφαση για την αποδοχή της χρηματοδότησης 3 εκ.ευρώ για το έργο της κατασκευής του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου, ενώ το τελευταίο θέμα αφορούσε στην έγκριση αναγκαιότητας, μελέτης, προϋπολογισμού και τρόπου εκτέλεσης του έργου για την κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου, που κατέρρευσε πριν λίγες μέρες. Εξάλλου, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με κύριο και “καυτό” θέμα τις αμμοληψίες από τα ποτάμια της περιοχής εκ μέρους της “Ολυμπίας Οδού”.

Αναλυτικά, τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης είναι τα εξής:

1. Αποδοχή χρηματοδότησης ποσού 3.000.000,00 € για το έργο «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών από Δ.Ερινεού έως Δ.Αιγείρας (ΕΠΠΕΡΑΑ)», που χρηματοδοτείται από ΕΠΠΕΡΑΑ, ΕΣΠΑ και αναμόρφωση προϋπολογισμού.
2. Έγκριση 2ης αναμόρφωσης του δημοτικού προϋπολογισμού οικον. έτους 2013.
3. Στην αριθ.8/2013 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας για τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2013: α) ως προς το έργο: «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών από Δ. Ερινεού έως Δ. Αιγείρας». & β) για την εγγραφή του έργου: «Κατασκευή Τοιχείου Αντιστήριξης στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου».
4. Στην αριθ.9/2013 απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αιγιαλείας για τροποποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης έτους 2013 : α) ως προς το έργο: «Κατασκευή κεντρικών αποχετευτικών αγωγών παραλιακών οικισμών από Δ.Ερινεού έως Δ.Αιγείρας». & β) για την εγγραφή του έργου: «Κατασκευή Τοιχείου Αντιστήριξης στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου».
5. Έγκριση αναγκαιότητας, μελέτης, προϋπολογισμού και τρόπου εκτέλεσης του έργου: «Κατασκευή Τοιχείου Αντιστήριξης στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου».

ΠΗΓΗ:filodimos.gr