MARIA KANELLOPOULOUΚAN. : Αυτό είναι το πρώτο που θέλω να πω. Το άλλο που θέλω να πω, είναι να υπενθυμίσω πόσο κόστισε στην κυβέρνηση, όταν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ είχαν απεργήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της κας Μέρκελ στην Ελλάδα. Πόσο θα μπορούσε να κοστίσει επέμεναν να απεργήσουν, όπως είχαν προειδοποιήσει κατά την επίσκεψη του Ολάντ.

Θέλω να πω με αυτό, γι’ αυτό το υπενθυμίζω, πως τελικά οι εργαζόμενοι όταν θέλουμε, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη δύναμη. Γι’ αυτό ξεκξνάω με το ”Καλό Αγώνα”.

Το δεύτερο που θέλω να πω: αυτό που γίνεται σήμερα, από την πλευρά της κυβέρνησης, γίνεται για να αντιπερέθουν την ερασιτχενική μπλόφα της Gazprom, που έχει γίνει σήμερα.

Πρόκειται για μια φρικιαστική, μια κανιβαλική ρελάνς. Δεν διστάζουν να θυσιάσουν 2.800 εργαζόμενους γιατί ακόμα ξέρουνε ότι και η απλή προβολή των κυβερνητικών παλινωδιών, της τρικομματικής και τρομοκρατικής, ταυτόχρονα, κυβέρνησης, είναι επικίνδυνη.

Θα ήθελα να πω (το εξής): καλά θα κάνει ο κ. Κεδίκογλου να σταματήσει να νιώθει και να συμπεριφέρεται σαν τσιρλίντερ τηλεοπτικού σόου γιατί δεν πρόκειται για διαφημιστικό διάλειμμα, αλλά πρόκειται για το μέλλον σχεδόν 3.000 οικογενειών και για το μέλλον της Δημοκρατίας.

Είναι πια πραγματικά επιθετική κίνηση εναντίον της Δημοκρατίας, αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση. Συγχωρέστε μου τον τόνο αλλά είμαι πάρ απολύ θυμωμένη. Είμαι αρκετά μεγάλη. Δεν θυμάμαι ποτέ κανένα ανάλογο προηγούμενο.(… )

(Ο κ. Κεδίκογλου) βγήκε και έκανε μια δημόσια αυτοκριτική, γιατί ποιος ευθύνεται ουσιαστικά για την ΕΡΤ; Ποιος αποφάσισε; Ποιος προσέλαβε; Ποιος έχει κατά καιρούς πληρώσει διάφορους συμβούλους και παρασυμβούλους και 10.000 και 15.000€ το μήνα; Σας μιλάω μετά λόγου γνώσεως.

Δ: (…) Μπορείτε να εκτιμήσετε αν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις;

Κ:(…) Βρωμούν εκλογές!

Δ: Δεν είπατε μυρίζουν. Είπατε βρωμούν και αυτό έχει τη βαρύτητά του. Καταλαβαίνουμε όλοι τι ενοείτε.