dikastiriaΔιεκόπη για την ερχόμενη Παρασκευή η δίκη για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του παπα-Θανάση Αυγερόπουλου από τη Φωκίδα, με κατηγορούμενους την 43χρονη παπαδιά Θεοδώρα και τον εραστή της 41χρονο Νίκο Παναγόπουλο. Η διαδικασία ξείνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στο Αίγιο και μετά την κλήρωση των ενόρκων, οι δικαστές διέκοψαν για την ερχόμενη Παρασκευή. Οι δύο κατηγορούμενοι μεταφέρθηκαν με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αιγίου το πρωί του Σαββάτου.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη διακοπή της δίκης καθώς ο 41χρονος κατηγορούμενος δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης, γι’αυτό και το δικαστήριο διόρισε αυτεπάγγελτα τη δικηγόρο Αιγίου Μαρία Μπιρπανάγου, ενώ την παπαδιά υπερασπίζεται ο δικηγόρος Αθηνών κ. Απόστολος Λύτρας. Επίσης, απουσίαζαν δύο από τους βασικούς μάρτυρες της υπόθεσης, οπότε κρίθηκε επιβεβλημένη η διακοπή για την Παρασκευή.

Η δίκη αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ως γνωστόν η παπαδιά κατηγορεί για το φόνο τον εραστή της, ενώ εκείνος έχει διαχωρίσει την θέση του και την δείχνει ως υπεύθυνη της εν ψυχρώ δολοφονίας του παπά, στο σημείο που του είχαν στήσει την ενέδρα, λίγο μετά τα Κρέσταινα και στο δρόμο για τη Ζαχάρω.

Η εξιχνίαση της δολοφονίας αποδείχθηκε τελικά πολύ εύκολη υπόθεση για τις Αστυνομικές Αρχές της Ηλείας, οι οποίες την ίδια κιόλας ημέρα έφτασαν και στον φερόμενο ως δράστη και στην φερόμενη ως ηθική αυτουργό. Οι δυο τους οδηγήθηκαν τότε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ο οποίος άσκησε στον Νίκο Παναγόπουλο ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και στη Θεοδώρα Αυγεροπούλου δίωξη για ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεια.

Ο εραστής της παπαδιάς, ανακάλεσε την ομολογία του τον Μάρτιο του 2013 και ισχυρίζεται πως ομολόγησε το έγκλημα μετά από “πολύ ξύλο”. Ενώ αρχικά είχε ομολογήσει ότι πυροβόλησε τον άτυχο ιερέα έπειτα από συνεννόηση με την παπαδιά, Θεοδώρα Καρβέλα, με την οποία τότε διατηρούσε ερωτική σχέση στη νέα κατάθεση που έδωσε στις 12 Φεβρουαρίου, υποστήριξε πως δεν είχε κανένα λόγο να σκοτώσει τον άτυχο ιερέα και δεν βρέθηκε ποτέ στον τόπο της δολοφονίας και ότι οδηγήθηκε στην ομολογία επειδή τον χτύπησαν οι αστυνομικοί.

Η παπαδιά από την πλευρά της δηλώνει αθώα και πως ουδέποτε είπε στον εραστή της να σκοτώσει τον ιερέα. Δήλωσε πως τον αγαπούσε τον άνδρα της και πως… τον σκέπτεται στην φυλακή! Παραδέχθηκε όμως πως διατηρούσε σχέση με τον Παναγόπουλο, όμως ουδέποτε, όπως τονίζει, του είπε να σκοτώσει τον άνδρα της. “Κλαίω και στεναχωριέμαι για τα παιδιά μου”, είχε δηλώσει η παπαδιά, συμπληρώνοντας ότι εκείνα δεν θέλουν να μιλήσουν μαζί της. “Είμαι αθώα. Δεν έχω κάνει τίποτα”, έλεγε συνεχώς με λυγμούς μιλώντας μέσα από τη φυλακή.

πηγή:filodimos.gr