aigio psilaΜε αφορμή την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τις τελευταίες ημέρες η κοινωνία της Αιγιάλειας έχει θορυβηθεί από τις εκατοντάδες σεισμικές δονήσεις που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τον ερευνητή σεισμολογίας στο Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Γεράσιμο Χουλιάρα, παρατηρείται έντονη σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Αιγιάλειας.

Συγκεκριμένα, ο ερευνητής κάνει λόγο για 370 σεισμούς σε χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες σημειώθηκαν τέσσερις σεισμικές δονήσεις -οι δύο πρώτες με ένα λεπτό διαφορά μεταξύ τους- κοντά στο Αίγιο, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους.

Συγκεκριμένα, η πρώτη σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο 4 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά του Αιγίου, δηλαδή το ίδιο επίκεντρο με το σμήνος μικροσεισμικών δονήσεων που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

Η δεύτερη δόνηση ήταν λίγο μεγαλύτερη, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την Τέμενη. Ακολούθησαν δύο νέες δονήσεις αντίστοιχου μεγέθους στις 13.01 και στις 14.34.

Η αυξημένη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών έχει ανησυχήσει έντονα την κοινωνία της Αιγιάλειας.

Παρόλα αυτά δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη ανακοίνωση από τα αρμόδια αποκεντρωμένα όργανα της Πολιτείας (Δήμο, Περιφέρεια, κλπ).

Η κοινωνία της Αιγιάλειας ζητά άμεση ενημέρωση για το ζήτημα και θέτει ενώπιων των ευθυνών τους όλους τους υπεύθυνους…»._