17.4 C
Aigio
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_imgspot_img
ΑρχικήΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΆγγελος Τσιγκρής: «Νέο πλήγμα για την Αιγιάλεια, το φημολογούμενο “λουκέτο” στην ΕΒΟ…»

Άγγελος Τσιγκρής: «Νέο πλήγμα για την Αιγιάλεια, το φημολογούμενο “λουκέτο” στην ΕΒΟ…»

tsigris 2Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση για οριστικό “λουκέτο” στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και το εργοστάσιο της ΕΒΟ στο Αίγιο, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Παρακολουθούμε όλοι μας να παίζεται ένα άσχημο παιχνίδι και πάλι στην πλάτη του Αιγίου, αυτή τη φορά σε σχέση με το εργοστάσιο της ΕΒΟ.

Πρώτα, το 2010, ενέπαιξαν τους συμβασιούχους και στη συνέχεια τους πέταξαν στο δρόμο. Στη συνέχεια, το 2011, άρχισαν να οδηγούν στην απόγνωση τους μόνιμους εργαζόμενους της αμυντικής μας βιομηχανίας, αρνούμενοι να τους καταβάλουν τις δεδουλευμένες τους αποδοχές.

Έπειτα, το ίδιο έτος, αποφασίστηκε η απομάκρυνση περίπου 400 από τους 1040 εργαζόμενους που απέμειναν συνολικά στην ΕΑΣ, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στην ΕΒΟ Αιγίου.

Ακόμη και σήμερα, οι εργαζόμενοι του εργοστασίου παραμένουν απλήρωτοι.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα δαπανήθηκαν 17.000.000 ευρώ για την ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού της ΕΒΟ Αιγίου.

Οι απολύσεις στο δημόσιο και την τοπική αυτοδιοίκηση -μέσα από την εργασιακή εφεδρεία, τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα- δεν είναι μέτρο μόνο οικονομικά αναποτελεσματικό αλλά και βαθιά αντικοινωνικό, αφού το όφελος από τις απολύσεις ισοσκελίζεται από το κόστος των αποζημιώσεων, των επιδομάτων ανεργίας και κυρίως από την απώλεια των πρόσθετων εσόδων που προκύπτουν από την είσοδο στην αγορά των μισθών των εργαζομένων.

Με τις απολύσεις η ανεργία θα εκτοξευθεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% και το κράτος θα υποχρεωθεί να καταβάλει επιπλέον επιδόματα ανεργίας.

Με αυτή την πολιτική θα χαθούν πρόσθετα έσοδα, και το κράτος θα επιβαρυνθεί με την καταβολή αποζημιώσεων απόλυσης.

Επιπλέον, οι απολύσεις στο δημόσιο και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχουν δυσμενείς πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις και στον ιδιωτικό τομέα, αφού θα μειωθεί δραματικά η κατανάλωση, με αποτέλεσμα να κλείσουν και άλλες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και καταστήματα και να χαθούν και άλλες θέσεις εργασίας.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι απολύσεις εργαζομένων είναι μέτρο όχι μόνοι οικονομικά ατελέσφορο, αλλά και βαθιά αντικοινωνικό.

Καλώ όλους τους ενεργούς συμπολίτες να μην επιτρέψουμε να καταδικάσουν την Αιγιάλεια και την ευρύτερη περιοχή στην υπανάπτυξη και τη φτώχεια…»._

ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΑΓΟΡΑ

Most Popular