ΝΕΑ ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΑΜε αφορμή δημόσιες δηλώσεις – σε Συνέντευξη Τύπου, αλλά και από Ραδιοφώνου – του Βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ κ.Θανάση Νταβλούρου, σχετικά με την χαμηλή εκλογική απόδοση της – επίσημα υποστηριζόμενης από τη Ν.Δ – Δημοτικής Παράταξης “Αιγιάλεια-Νέα Εποχή” στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 στον Δήμο Αιγιάλειας, ο Επικεφαλής του Συνδυασμού της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Εν μέσω πολύ σοβαρών πολιτικών εξελίξεων και κρίσιμων θεμάτων της καθημερινότητας που αγγίζουν όλους τους πολίτες, ειλικρινά, δεν περίμενα ποτέ και μάλιστα ετεροχρονισμένα από έναν Κυβερνητικό Βουλευτή, ν’ αναλώνεται ξαφνικά και με κάθε μέσο,σε αστείες, άκαιρες, άστοχες και άνευ πολιτικής ουσίας πλέον δημόσιες δηλώσεις, όπως αυτές στις οποίες προέβη, για το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών του 2010 στον Δήμο Αιγιάλειας και τη χαμηλή απόδοση της υποψήφιας – τότε- Παράταξης της Ν.Δ, με προσωπική δε αναφορά και υπογράμμιση στον Επικεφαλής – δηλαδή εμένα – σ’εκείνη την πολύ άνιση και δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.Δημόσια επέλεξε να τοποθετηθεί – ξαφνικά κι όλως περιέργως – ο κ. Βουλευτής και δημόσια εξ’ ανάγκης του απαντώ:

– Απορώ,κατ’ αρχήν, πως ο κ. Νταβλούρος τολμά ν’ αναφέρεται σ ένα πολιτικό γεγονός του 2010, όταν ο ίδιος τότε, δεν ήταν, όχι μόνο Βουλευτής, αλλά ούτε καν οργανωμένο στέλεχος της Ν.Δ, όντας υπηρετών στην ΕΛ.ΑΣ!
– Αγνοεί, εσκεμμένα (;) , ο κ. Νταβλούρος, πως στο χαμηλό και μη αντιπροσωπευτικό ποσοστό (του 13,72%) για τη Ν.Δ στην Αιγιάλεια, ο Δημοτικός της Συνδυασμός οδηγήθηκε εξαιτίας της ολοφάνερης πολυδιάσπασης του κόμματος, με στελέχη του ενταγμένα σε άλλους Συνδυασμούς που στήριζε έμπρακτα το ΠΑ.ΣΟ.Κ – κομμένο στα δύο – και τα οποία στελέχη της Ν.Δ είχαν, άλλα μεν προαποφασίσει την αυτοδιοικητική τους στάση πριν η Ν.Δ χρίσει Υποψήφιο,άλλα δε αγνόησαν παντελώς την απόφασή της, κάτι που ούτε το κόμμα κεντρικά μπόρεσε ν’αντιμετωπίσει,ενώ την ίδια περίοδο κάποιες Τοπικές Οργανώσεις της Ν.Δ μοίραζαν ψηφοδέλτια των αντίθετων Συνδυασμών(!) ,ενώ οι περισσότεροι Βουλευτές ή Πολιτευτές “σφύριζαν” αδιάφορα, για προσωπικούς τους πιθανά πολιτικούς λόγους!
– Αγνοεί επίσης ο κ. Νταβλούρος, πως αν δεν υπήρχε η κάθοδος του “Νεοδημοκρατικού” Συνδυασμού μας, ο νέος Δήμαρχος της Αιγιάλειας θα ήταν του ΠΑ.ΣΟ.Κ από την πρώτη κιόλας Κυριακή, ενώ με την πολιτικά γενναιόδωρη στάση μας την δεύτερη Κυριακή, δώσαμε εν τέλει την εκλογή στον “αντάρτη” μεν της Ν.Δ, πλην όμως γέννημα-θρέμμα της “γαλάζιας” παράταξης, κ. Θεοδωρακόπουλο!
– Η μειωτική – αν μη τι άλλο – αναφορά του κ. Νταβλούρου στην τότε τοπική εκλογική αναμέτρηση, λυπάμαι, αλλά στην πραγματικότητα βάλει κατά των 180 περίπου Αιγιαλέων υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, που “πουλήθηκαν και προδόθηκαν” εσωκομματικά,αλλά δεν το έβαλαν κάτω!
– Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, ως Υποψήφιο Δήμαρχο της Ν.Δ το 2010, διαπιστώνω με σιγουριά πλέον, μία απροκάλυπτη πολιτική εμπάθεια του κ. Νταβλούρου στο πρόσωπό μου, αφού είναι ολοφάνερο πως σ’αυτό βλέπει… και τον Υποψήφιο Βουλευτή ομοϊδεάτη του, αποδεικνύοντας πως, παρότι νεοεκλεγείς Βουλευτής, πολιτεύεται με “παλαιοκομματικές” πρακτικές, κοιτώντας λιγόψυχα …τις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές.Κρίμα γι’αυτόν και την πολυπόθητη ενότητα της παράταξης!
Τέλος, αν δεν το κατάλαβε ο κ. Νταβλούρος, μ’ αυτή του την κριτική, διέπραξε μια ακόμα – ιδιαίτερης κομματικής και πολιτικής σημασίας – γκάφα, αφού βάλλοντας κατά εμένα, ως επιλεγέντος τότε Υποψηφίου Δημάρχου , στην πραγματικότητα βάλλει ανεπίτρεπτα κατά του Προέδρου μας Αντώνη Σαμαρά που με επέλεξε και με στήριξε “παλικαρίσια” μέχρι το τέλος!
Όταν το “πολιτικό θράσος” περισσεύει, η άγνοια “σκοτώνει” και “φυτρώνει” κανείς κι εκεί που δεν τον “σπέρνουν”…τότε σίγουρα το “τραβάει ο οργανισμός” του!
Συγχαρητήρια κ. Βουλευτά”!