ntavlouros 1Έχοντας πλέον διανύσει ένα χρόνο δύσκολης βουλευτικής θητείας, αφού όπως κι ο ίδιος ανέφερε, είναι δυσμενής η χρονική στιγμή που επέλεξε να κατέλθει στο πολιτικό στίβο, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος παραχώρησε χθες συνέντευξη Τύπου από το γραφείο του στο Αίγιο. Βεβαίως μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή με τη συμπλήρωση ενός έτους στα βουλευτικά έδρανα να μιλήσει από την Αιγιάλεια, δύο μόλις ημέρες μετά την επισημοποίηση (λαμβάνοντας και τυπικά ΦΕΚ) της παραμονής του ΤΕΙ στο Αίγιο…

Δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συλλογική προσπάθεια που έγινε και τονίζοντας ότι «από μένα δεν θα ακούσετε ποτέ το: κατόπιν ενεργειών μου» δεν θα μπορούσε να μην καυτηριάσει τους «σωτήρες» της τελευταίας στιγμής, αυτούς που όπως είπε δεν γνώριζαν καν από ποια κέντρα λαμβάνονται οι αποφάσεις επί του σχεδίου «Αθηνά» ωστόσο έσπευσαν να σφετεριστούν την προσπάθεια που έγινε εφόσον υπήρξε η θετική εξέλιξη.

Αναμφίβολα η παραμονή του ΤΕΙ στο Αίγιο ήταν μια δικαίωση για τον ίδιο, όπως τόνισε, καθώς κάποιοι κατά τη διάρκεια της προσπάθειας για ανατροπή του σχεδίου “Αθηνά” σε ό,τι αφορά στο Αίγιο, τον λοιδωρούσαν και έβλεπαν την καταστροφή να έρχεται. Δεν ξεχνάω πως προσωπικά πολεμήθηκα και στοχοποιήθηκα. Μέχρι και ‘τσάμπα μάγκα’ με αποκάλεσαν και προεξοφλούσαν το κλείσιμο του ΑΤΕΙ Αιγίου. Ας είναι…. Τώρα ας βάλουν τα όπλα τους παρά πόδας και ας πιουν το… ρόφημά τους στο ‘Καφέ της Χαράς’ ή στους ‘Στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη’» σχολίασε καυστικά και με νόημα ο βουλευτής, που δεν παρέλειψε να σημειώσει ιδιαιτέρως την αθόρυβη αλλά ουσιαστική συμβολή στον αγώνα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και όχι μόνο.

Ωστόσο, αναφερόμενος στο μέλλον του ΤΕΙ Αιγίου και την προοπτική να παραμείνει και η δεύτερη σχολή (μετά το πέρας της περιόδου μεταβατικότητας), ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τα λάθη του παρελθόντος τον τρόπο που ο δήμος δεν… διεκδίκησε τα συμφωνηθέντα με το υπουργείο Παιδείας και επανέλαβε ότι θα πρέπει πλέον ο δήμος να αφυπνιστεί και να διεκδικήσει την τοποθέτηση μελών ΔΕΠ αλλά και την κτιριακή ανάπτυξη ώστε η Οπτική να αποτελέσει τον «κορμό» που θα φιλοξενήσει και την σχολή των Αθηνών…

——————————————————-

Τοποθέτησε στη σωστή βάση τη στάση της ΝΔ για τα δημοτικά

«Άδειασε» την προσπάθεια Θεοδωρακόπουλου να «καπαρώσει» κομματική στήριξη

Ήταν ζήτημα… λίγων ημερών να κλείσει με τον πλέον επίσημο τρόπο, κατά τη χθεσινή του συνέντευξη Τύπου ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Νταβλούρος, το θέμα που προσπάθησε να ανοίξει ο Θεοδωρακόπουλος –σε συνεννόηση προφανώς- με τον Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο.

Ο βουλευτής της ΝΔ δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι δική του εισήγηση θα είναι να μην υπάρξει κομματική στήριξη σε κανέναν υποψήφιο αφού όπως είπε οι κοινωνίες πρέπει να αποφασίζον μόνες τους… στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε παράλληλα ότι για τη ΝΔ η όποια συζήτηση είναι άστοχη και άκαιρη, μη επιτρέποντας σε κανέναν… να προκαταλάβει τη στάση του κόμματος. Βάζοντας «φρένο» στην προσπάθεια να αποκτήσει προβάδισμα ο Θεοδωρακόπουλος, κλείνοντας έτσι την «πόρτα» σε άλλες υποψηφιότητες από το χώρο της ΝΔ, ο Αχαιός βουλευτής της ΝΔ τόνισε χαρακτηριστικά ότι κανείς εξ`οφίτσιο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει… πρόκριμα, ενώ ήταν κατηγορηματικός ως προς την άποψη πως το κόμμα θα πρέπει να μείνει αμέτοχο κι αυτή θα είναι η πρότασή του.

Δεν παρέλειψε άλλωστε να καυτηριάσει την τελευταία ατυχή προσπάθεια που έγινε το 2010 να κατευθύνει το κόμμα τους ψηφοφόρους του με το άκρως υποτιμητικό για τη ΝΔ… 13%.

Ερωτηθείς για τα σενάρια που διαχέονται εντέχνως το τελευταίο διάστημα αλλά και τις δηλώσεις του Δημήτρη Τρινταφυλλόπουλου υπέρ Θεοδωρακόπουλου, ο κ΄.Νταβλούρος χαρακτηριστικά απάντησε: «Καθένας μπορεί τοποθετείται δημόσια εάν αισθάνεται την ανάγκη κι αυτό είναι δικό του θέμα! Η ΝΔ θα ασχοληθεί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές Α` & Β` Βαθμού μετά τον Οκτώβρη! Άποψή μου είναι πάντως πως τον κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή των προσώπων που θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι, πρέπει να τον έχουν οι τοπικές κοινωνίες και όχι τα κόμματα! Κι αυτό απεδείχθη και στις τελευταίες εκλογές στο Αίγιο. Μόνο 13% είναι το ποσοστό της Ν.Δ. στην Αιγιάλεια; Προφανώς ήταν λάθος η επιλογή των οργάνων του κόμματος κι αυτό απεδείχθη εκ του αποτελέσματος. Γι’αυτό τονίζω πως στη διαδικασία αυτή, οι κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν και όχι τα κόμματα σε κεντρικό επίπεδο. Η δική μου εισήγηση προς το κόμμα θα είναι μακράν πέρα από τακτικές του παρελθόντος που τραυμάτισαν τη ΝΔ. Κανείς δεν μπορεί εξ οφίτσιο, να ανακηρυχθεί έχον πρόκριμα! οι κοινωνίες πρέπει ελεύθερες να αποφασίσουν και να επιλέξουν μέσα από διαβούλευση και ανοιχτές διαδικασίες την ώρα που πρέπει κι όπως πρέπει, απερίσπαστα τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν».

————-

Χρονοδιάγραμμα για την Ολυμπία Οδό

Ερωτηθείς για τα έργα της Ολυμπίας Οδού που ακόμα δεν έχουν ξεκινήσει σημείωσε την κομβική στιγμή όπου ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε την περιοχή τονίζοντας ότι: «Τα έργα θα ξεκινήσουν οριστικά, αφού κυρωθεί και η σύμβαση που θα τεθεί προς συζήτηση στη Βουλή μέχρι το τέλος Ιουνίου. Τώρα, όπως γνωρίζω, πραγματοποιούνται εργασίες σε μικρή κλίμακα, κυρίως χωματουργικές και συντήρησης μηχανημάτων κι ευελπιστούμε πως περί τις αρχές Αυγούστου θα λειτουργούν σε πλήρη εξέλιξη τα εργοτάξια, ενώ υπάρχει ανάλογο χρονοδιάγραμμα και για την Ιόνια Οδό. Όσον αφορά στην επίσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσούκαλη στα πρώην εργοτάξια σε Κιάτο, Μαύρα Λιθάρια και Πλάτανο που παρουσιάστηκαν στα αθηναϊκά ΜΜΕ ως γεμάτα ζωή και εργασία και λοιδορήθηκαν από κάποιους, έπρεπε να υπάρξει αυτή η παρουσία και να προβληθεί, καθώς δύο μέρες μετά ο πρωθυπουργός μετέβη στις Βρυξέλλες και στο Eurogroup, όπου πέτυχε την εκταμίευση του μεριδίου χρηματοδότησης του έργου από την Ε.Ε.».

Δείτε όλοι τήν συνεντευξή εδώ