nws_d4af44b6-f3a7-440c-89d7-a63dd71d5b48Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, στηρίζοντας την αθλητική oμάδα handball «Πήγασος» Αιγίου, μια ομάδα που συνεχώς εκπλήσσει ευχάριστα εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, συμμετέχει στη διοργάνωση του 1ου Τουρνουά Street Handball στο Αίγιο, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Μαΐου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της ομάδας που δείχνοντας για πολλοστή φορά το κοινωνικό της πρόσωπο και στα πλαίσια της διάδοσης του χάντμπολ στα μικρά παιδιά, πρόκειται να διοργανώσει σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας (Ο.Χ.Ε), τον Δήμο Αιγιαλείας και τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α το πρώτο τουρνουά “street handball” στο Αίγιο! Μία ξεχωριστή εκδήλωση που αφορά χάντμπολ στο… δρόμο και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά όχι μόνο στην πόλη μας αλλά γενικότερα στη νότια και κεντρική Ελλάδα (παρόμοια τουρνουά γίνονται μόνο στη Βόρεια Ελλάδα)!

Το τουρνουά θα διεξαχθεί στην οδό Κλεομένους Οικονόμου και στην Πλατεία Αγίας Λαύρας και πρωταγωνιστές (παίκτες και παίκτριες) σε αυτό το τουρνουά θα είναι μαθητές και μαθήτριες της Γ’, Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων της πόλης.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 24 Μαΐου δύο ομοσπονδιακοί προπονητές θα διδάξουν τα μυστικά του αθλήματος σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής των δημοτικών σχολείων της περιοχής. Το Σάββατο 25 Μαΐου, οι «μικροί πρωταγωνιστές» θα γνωρίσουν τον «κόσμο» του χάντμπολ σε αγώνες μικρής διάρκειας, που θα πραγματοποιηθούν από 10 π.μ. έως 2.00 μ.μ..

Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδας επέλεξε για αυτή την εκδήλωση το Αίγιο και τον άξιο εκπρόσωπό του στις εθνικές κατηγορίες για ευνόητους λόγους, καθώς η συνεχής ανοδική πορεία της ομάδας ανδρών τού Πήγασου τον έχει φέρει μία «ανάσα» από την Α1 Εθνική κατηγορία, ενώ σταθερή είναι και η πορεία της ομάδας γυναικών, η οποία μετέχει επίσης στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Η «Χορωδία Αιγίου 1933» θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο 25 Μαΐου με ώρα έναρξης 19.30, το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ, το οποίο χρόνο με το χρόνο έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό, χάρη στην τελειότητα, στην εκτέλεση και τη σπάνια αυθεντικότητα στην ερμηνεία των χορωδιακών έργων από τις συμμετέχουσες χορωδίες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα επτά από τα 14 χορωδιακά φεστιβάλ ήσαν πανευρωπαϊκά, με συμμετοχές χορωδιών από τις χώρες: Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Ιταλία, Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία και Κύπρο.

Στη φετινό φεστιβάλ, με την συνδιοργάνωση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, μετέχουν περισσότεροι από 200 χορωδοί, που αναζητούν την έκφραση μέσω της συμμετοχής τους στο μαγικό κόσμο της χορωδιακής μουσικής. Η κάθε μια από τις χορωδίες με τις ιδιαιτερότητες και τις ιδιομορφίες της υπόσχεται μία συνάντηση μελωδίας και μουσικής μεγαλοπρέπειας.

Το 14ο Χορωδιακό Φεστιβάλ θα παρουσιαστεί στην αίθουσα “Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών” της Φιλαρμονικής Αιγίου και θα τραγουδήσουν οι εξής χορωδίες: 1.Νεανική Χορωδία Πατραϊκού ωδείου παραρτήματος Αιγίου, 2. Χορωδία Νεμέας, 3. Χορωδία Πρέβεζας, 4. χορωδία Νίκαιας Πειραιά, 5. Χορωδία Αιγίου 1933.