BeroiaΑκόμα περισσότερες δραστηριότητες για το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου λίγο πριν την αποκορύφωση της προσκοπικής χρονιάς που πρόκειται να ολοκληρωθεί με τις Κατασκηνώσεις των τμημάτων, τον ερχόμενο Ιούλιο στον Κατασκηνωτικό χώρο, στο Μεσορρούγι Ακράτας. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη αρχίσει, μα παράλληλα πραγματοποιούνται και οι τελευταίες δράσεις τις προσκοπικής χρονιάς.
Συγκεκριμένα η Αγέλη Λυκοπούλων (7-10ετών) έδειξε τις δεξιότητές της στην Ζαχαροπλαστική, φτιάχνοντας κάθε λογής λιχουδιές, με τη βοήθεια του κ. Τσιμουράκη στο Ζαχαροπλαστείο “Πραλίνα” τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.
Η Ομάδα Προσκόπων(11-15ετών) πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα. Οι πρόσκοποι αφού ενημερώθηκαν για την Ιστορία της περιοχής και επισκέφτηκαν το Μουσείο, διανυκτέρευσαν στην Ζαχλωρού και φυσικά την επόμενη ημέρα, έκαναν την πανέμορφη κατάβαση του Βουραϊκού, ανακαλύπτοντας όμορφα σημεία τα οποία μόνο ως πεζοπόρος έχεις τη δυνατότητα να δεις.
Η δε Κοινότητα Ανιχνευτών συμμετείχε στην Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.). Μια δράση πολιτισμού,η οποία διεξήχθη φέτος στην όμορφη Βέροια με συμμετοχή εφήβων από κάθε γωνιά της Ελλάδος και παίρνοντας μέρος σε διάφορα δρώμενα όπως διαγωνισμό χορού, συγκροτημάτων, σκίτσων, φωτογραφιών, ταινιών μικρού μήκους κλπ.
Τέλος, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια Δράση Προσφοράς και ευαισθητοποίησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Το Σύστημά μας, σε συνεργασία με το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αιγίου συμμετείχαν στη δράση που ως σκοπό είχε, τα μικρά λυκόπουλα να χαρίσουν χαμόγελα στους περαστικούς με την ζωντάνια τους και τα δώρα τους, ενώ οι ομάδες προσκόπων χαρίζοντας δύναμη θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, σε σχέση με τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία. Επίσης η Κοινότητα ανιχνευτών θέλοντας να χαρίσει Αισιοδοξία επισκέφτηκε τον οίκο ευγηρίας ”Άγιος Χαράλαμπος” συνομίλησε με τους ηλικιωμένους και κράτησε στιγμιότυπα, με σκοπό την αποστολή των εμπειριών, αυτών των ανθρώπων, στην Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων. Τέλος οι Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης (ΕΚΣ) χάρισαν ζωή καλώντας τον κόσμο να προσφέρει λίγο από το αίμα του μέσω της αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε και ήταν απόλυτα επιτυχής μιας και η συμμετοχή ήταν αναπάντεχα μεγάλη.
Δίνουμε λοιπόν ραντεβού μετά το πέρας των Κατασκηνώσεών μας, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πλήθος έντονων συγκινήσεων….