mousio mikΠΡΟΠΟΝΤΙΣ και νέο καταστατικό για τον ΑΙΓΙΕΑ ψήφισαν με συντριπτική πλειοψηφία τα μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε την Κυριακή 26 Μαΐου το απόγευμα στο γραφείο του συλλόγου. Ψήφισαν 71 μέλη εκ των οποίων 64 τέθηκαν υπέρ της νέας επωνυμίας ενώ καταψήφισαν μόνο 7.

Ύστερα από 40 χρόνια παρουσίας του συλλόγου του Συνοικισμού στα τοπικά πράγματα, ο ΑΙΓΙΕΑΣ εμπλουτίζει τους στόχους του, αποδίδει τιμή στην ιστορικότητα της περιοχής που φιλοξένησε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες του ’22 και η παλιά επωνυμία «Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Νέων Προαστείου Αιγίου Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» με έδρα τον Συνοικισμό Βασιλ.Φρειδερίκης της πόλης Αιγίου παραδίδει τη σκυτάλη στη νέα : «Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ με έδρα τον Συνοικισμό Ν.Πλαστήρα της Δημοτικής Ενότητας Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας».

Τη διαδικασία της Γ.Σ. βοήθησαν δύο επίτιμα μέλη του Συλλόγου, ο κ.Σωτήρης Κολοκοτρώνης και ο κ.Νίκος Καφούσιας ως πρόεδρος και γραμματέας της Γ.Σ. αντίστοιχα.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του συλλόγου «ΑΙΓΙΕΥΣ- ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ» κ.Μαρία Καβούνη, ένας από τους σημαντικότερους στόχους του συλλόγου είναι η ίδρυση και λειτουργία του Μουσείου Μικρασιατικής Μνήμης, η συλλογή και τεκμηρίωση αρχείων και κειμηλίων των προσφύγων ενόψει της επετείου των εκατό χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή που συμπληρώνεται το 2022.