tsigris 2Με αφορμή τα επίσημα στοιχεία για την ανεργία και τη φτώχεια στη χώρα μας, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες καλούνται να γιορτάσουν το Άγιο Πάσχα σε συνθήκες που θυμίζουν περισσότερο σταύρωση, παρά Ανάσταση.

Ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας δεν θα γιορτάσει φέτος, αφού τα στοιχεία για τη φτώχεια στη χώρα μας είναι πλέον εφιαλτικά:

Τρία εκατομμύρια Έλληνες ζουν με λιγότερα από 470 ευρώ μηνιαίως, ενώ ένα (1) στα πέντε (5) παιδιά ζει επίσης κάτω από τα όρια της φτώχειας. Οι άστεγοι έφτασαν τους 20.000.

Επτά (7) στους δέκα (10) Έλληνες θεωρούν ότι η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών θα ανοίξει κι άλλο στο μέλλον.

Μιλάμε πλέον -και επισήμως- για τον αφανισμό της μεσαίας τάξης.

Λίγοι Έλληνες αισθάνονται ακόμη ασφαλείς, αφού το 60% δηλώνουν ότι ζουν με το φόβο ότι μία ημέρα μπορούν να ξυπνήσουν φτωχοί.

O δανεισμός των νοικοκυριών ανήλθε περίπου στα 100 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 37,3 δισ. αφορούν καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες.

Tα τελευταία πέντε χρόνια οι αυτόχειρες, που βρίσκονται στην ηλικιακή κλίμακα 25-45, αποτελούν κάθε χρόνο το 38-40% του συνόλου των αυτοκτονιών.

Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση με δραματικές κοινωνικές επιπτώσεις.

Φωτεινά παραδείγματα η Εκκλησία και πολλοί ανώνυμοι συμπολίτες μας, προσφέρουν αθόρυβα τη βοήθειά τους και σώζουν καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Ωστόσο και η Πολιτεία οφείλει να κάνει το χρέος της και να επωμιστεί την ευθύνη που της αναλογεί, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα δίχτυ προστασίας για αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και είναι πολλοί.

Εύχομαι σε όλες και σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση…»._