PROSKOPOIΗ Εφορεία Κοινωνικής Συνεργασίας και Αλληλεγγύης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου 2013 την 1η Πανελλήνια Δράση Προσφοράς & Ευαισθητοποίησης. Έτσι λοιπόν, το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου σε συνεργασία με το 4ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αιγίου συμμετέχουν στη δράση, κάτι που θα υλοποιηθεί παράλληλα σε όλες της πόλης της Ελλάδος. Σκοπός της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει τον κοινωνικό περίγυρο, δίνοντας ταυτόχρονα στα παιδιά και τους νέους της Προσκοπικής Κίνησης, τη δυνατότητα να μάθουν, να προβληματιστούν και να προσφέρουν. Η Δράση στην πόλη μας, θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Απριλίου από τις 11:00 έως τις 14:00 επί της οδού Κλ. Οικονόμου. Κάθε προσκοπικό Τμήμα έχει αναλάβει και ένα διαφορετικό πεδίο δράσης. Συγκεκριμένα:
Τα Λυκόπουλα (παιδιά 7-11 χρ.)… θα χαρίζουν χαμόγελα!
Η βαριά περιρρέουσα ατμόσφαιρα λόγω των κοινωνικών και οικονομικών συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα μας, έχει επηρεάσει την καθημερινότητα των Ελλήνων σε τέτοιο βαθμό που έχει χαθεί το χαμόγελο από το πρόσωπό τους. Τα Λυκόπουλα μπορούν να μεταφέρουν θετική ενέργεια και χαμόγελα προσφέροντας ένα δώρο – έκπληξη στους διερχόμενους πολίτες!

Οι Πρόσκοποι (έφηβοι 11-15 χρ.)… θα χαρίζουν δύναμη!
Τα άτομα με αναπηρία είναι σημαντικό μέρος της Κοινωνίας μας και πρέπει να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα άτομα χωρίς αναπηρία. Οι Πρόσκοποι το Σάββατο 13 Απριλίου θα προσπαθήσουν να ευαισθητοποιήσουν την Τοπική Κοινωνία προς αυτή την κατεύθυνση. Οι Ενωμοτίες των Προσκοπικών Ομάδων θα καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που θα ετοιμάσουν.

Οι Ανιχνευτές (νέοι 15-18 χρ.)… θα χαρίζουν αισιοδοξία!
Εκείνο το Σαββατοκύριακο οι Ανιχνευτές θα επισκεφθούν οίκους ευγηρίας, στέγες ηλικιωμένων, ΚΑΠΗ κ.λπ. αναλαμβάνοντας το ρόλο του δημοσιογράφου και του cameraman ενώ οι ηλικιωμένοι άνω των 65, θα γίνουν οι πρωταγωνιστές τους! Οι Ανιχνευτές μέσα από μια σειρά ερωτήσεων θα καταγράφουν τις αναμνήσεις της τρίτης ηλικίας και τα video αυτά θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Τράπεζας Αναμνήσεων. Η ιστορία δεν είναι απλά γραμμές στις σελίδες ενός βιβλίου. Η ιστορία βρίσκεται στους ανθρώπους που είναι γύρω μας. Έννοιες όπως φτώχεια, πόλεμος, μετανάστευση, δεν είναι καινούριες. Τις «έννοιες» αυτές τις βίωσαν άνθρωποι γύρω μας και στους οποίους οφείλουμε να αποδώσουμε την αναγνώριση που τους αξίζει. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΜΚΟ Memoro Ελληνική Τράπεζα Αναμνήσεων.

Τα ενήλικα στελέχη… θα χαρίζουν ζωή!
Η Αιμοδοσία αποτελεί δώρο ζωής για όποιον έχει ανάγκη μετάγγισης αίματος και είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, διότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αντικαθίσταται. Μόνο χαρίζεται!
Τα ενήλικα στελέχη του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οι γονείς των παιδιών κάθε Τμήματος, θα μπορούν το Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 έως 14:00 στην συμβολή των οδών Κλ. Οικονόμου και Μητροπόλεως (έναντι Τρ. Πειραιώς) να προσφέρουν αίμα… και γιατί όχι ο καθένας από αυτούς να φέρει και κάποιο φίλο του! Η πρόσκληση είναι ανοικτή σε ΌΛΟΥΣ.
Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Ελπίζουμε να μας στηρίξετε σε αυτή μας την προσπάθεια και να αγκαλιάσετε αυτή την πρωτοβουλία, δίνοντας το παρόν σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης και προσφοράς προς το συνάνθρωπο που κάνει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και τα κατά τόπους, προσκοπικά Συστήματα!

Οι Βαθμοφόροι των Προσκοπικών Συστημάτων
και
οι Επιτροπές Κοινωνικής Συμπαράστασης