PDE 4Την ερχόμενη Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Απριλίου φιλοξενείται στην Πάτρα το «1ο Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας για την Νέα Αναπτυξιακή Προγραμματική Περίοδο 2014-2020».

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας στην διάρκεια των εργασιών του «θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι βασικές κατευθύνσεις αναπτυξιακής στρατηγικής για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 σύμφωνα με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις συνακόλουθες οδηγίες του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης 23 Απριλίου, στις 5 μ.μ., σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Αστήρ» στην Πάτρα, με συνάντηση εργασίας για την Στρατηγική Καινοτομίας (RIS3) και Έξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020.

Οι κυρίως εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου, στις 10, στον ίδιο χώρο.

Ήδη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν φορείς της Δυτικής Ελλάδας όπως Επιμελητήρια, Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, Ερευνητικά Ιδρύματα, φορείς αγροτικών και τουριστικών οργανώσεων και επιχειρήσεων, οι βουλευτές της Περιφέρειας, οι Δήμαρχοι, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και επιστημονικών συλλόγων κ.α.

Όσοι, επιπλέον, επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], ή με fax στο 2610 422978 ή το αργότερο έως την προσεχή Δευτέρα 22-04-2013.

«Το Συνέδριο αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα καλής προετοιμασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο», τονίζει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας προσθέτοντας ότι «οι εργασίες θα περιστραφούν γύρω από πολιτικές που αφορούν στην απασχόληση, στην καινοτομία και στην έρευνα, στην επιχειρηματικότητα, στα ‘έξυπνα δίκτυα’ και τις ‘έξυπνες πόλεις’, στην αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, στην στήριξη του τουρισμού κ.α. Πρέπει από κοινού όλοι να συμφωνήσουμε στις βασικές κατευθυντήριες γραμμές και στις προτεραιότητες μας μέσα από ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, αξιολογώντας τις δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας».

Το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (www.pde.gov.gr).