papanikolou kosmosΣτην κυριολεξία στον …ύπνο πιάστηκαν οι κάτοικοι του Ερινεού και της δυτικής Αιγιάλειας που αντιδρούν στην κατασκευή του ΧΥΤΑ στην «Παπανικολού». Λίγο μετά τις 3.00 τα ξημερώματα τα μηχανήματα του εργολάβου συνοδευόμενα από ισχυρή αστυνομική δύναμη έκαναν έφοδο στην περιοχή και μέχρι να προλάβουν να αντιδράσουν οι κάτοικοι και να ειδοποιηθούν μεταξύ τους… τα μηχανήματα είχαν ήδη φτάσει στο χώρο που προβλέπεται να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΑ.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει διμοιρίες ΜΑΤ από την Πάτρα και άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις όμορες της Αχαΐας, συνολικά οκτώ όπως αναφέρουν πληροφορίες και έχουν αποκλείσει τους δρόμους παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Συγκεκριμένα οι κλούβες των ΜΑΤ μαζί με πυροσβεστικά οχήματα από τις 4.30 τα ξημερώματα, έχουν αποκλείσει το δρόμο από Καμάρες για Ερινεό, από Καμάρες προς Σαλμενίκο αλλά και την Γέφυρα Σαρκουνά. Βεβαίως επιτρέπεται η διέλευση πολιτών οι οποίοι μετακινούνται για τις εργασίες τους αλλά πάντοτε υπό το άγρυπνο βλέμμα της ΕΛΑΣ. Παράλληλα με τις αντιδράσεις που προετοιμάζουν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, από νωρίς το πρωί αυτοκίνητο με μεγάφωνο που καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο εγκαταστάθηκε ο εργολάβος. Η «ντουντούκα» καταγγέλλει τον περιφερειάρχη, το δήμαρχο και ζητά τη συμπαράσταση όλου του λαού της Αιγιάλειας στον αγώνα…