PIC 2013-04-25 10-40-38Την πάγια θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος πως δεν νοείται κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου της «Ολυμπίας Οδού» δίχως την Αρχαία Ολυμπία και κατ’ επέκταση την Ηλεία και μέχρι την Τσακώνα, εξέφρασε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με αντιπροσωπεία δημάρχων της περιοχής κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν μαζί του, σήμερα το πρωί, στο εργοτάξιο της κοινοπραξίας στον Πλάτανο Αχαίας.
Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος ζήτησε να προγραμματιστεί άμεσα συνάντηση σε επίπεδο φορέων της Περιφέρειας ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για το ακριβές σχέδιο της κυβέρνησης όσον αφορά το μεγάλο έργο του αυτοκινητοδρόμου που θα σηματοδοτήσει και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
Ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Α. Κατσιφάρα ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη να ορίσει τη συνάντηση αυτή στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
«Χαιρετίζουμε το γεγονός της επανεκκίνησης των εργασιών στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών – Κορίνθου, όμως υπενθυμίζουμε πως το έργο της Ολυμπίας Οδού θα πρέπει να γίνει στο σύνολό του» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας προσθετοντας πως είναι μείζον θέμα για τη Δυτική Ελλάδα η ολοκλήρωση του φυσικου και τεχνικού αντικειμένου.
Η επίσκεψη σε εργοτάξια της Αχαίας και της Κορινθίας έγινε με την ευκαιρία επανέναρξης των έργων της Ολυμπίας Οδού, από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ, βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Τσούκαλη, τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Σταύρο Καλογιάννη και υπηρεσιακά στελέχη.
Από την Δυτική Ελλάδα, εκτός από τον Περιφερειάρχη Α. Κατσιφάρα, παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, οι δήμαρχοι Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, Αιγιάλειας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, καθώς και στελέχη της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Αχαίας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.