dhmos aigioyΜε το θέμα του ΤΕΙ να έχει πάρει πλέον το δρόμο του και τον προϋπολογισμό να έχει εγκριθεί ο δήμος Αιγιαλείας από σήμερα 1η Απρίλη εισέρχεται πλέον σε μια διαφορετική πορεία «ανάκαμψης» όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος που μιλώντας στον «Ημ» σημειώνει: «Οι δύο τελευταίοι μήνες ήσαν ένας καθημερινός αγώνας δρόμου με συνεχείς ανατροπές για το θέμα του ΤΕΙ. Βεβαίως ο δήμος δεν σταμάτησε να λειτουργεί ωστόσο τα βλέμματα και όλες οι ενέργειες ήσαν στραμμένες στην υπόθεση του ΤΕΙ. Πλέον μπαίνουμε σε μια διαφορετική πορεία έχοντας μπροστά μας σημαντικά ζητήματα για την πόλη». Στο πλαίσιο αυτό σήμερα Δευτέρα ο δήμαρχος Αιγιαλείας θα μεταβεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκησης όπου σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Μ.Αγγελάκα θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν το δήμο Αιγιάλειας.

Και πώς οριοθετεί ο κ΄.Θεοδωρακόπουλος τις αμέσως επόμενες κινήσεις και τα σημαντικά για το δήμο θέματα;

-Ανάπλαση παραλιακής ζώνης: Αύριο Τρίτη είναι ο διαγωνισμός για τον ορισμό αναδόχου προκειμένου να ξεκινήσει ένα πραγματικά μεγαλόπνοο έργο που θα αλλάξει την όψη της παραλιακής μας ζώνης.

-Αποχετευτικό δίκτυο: Το μεγάλο μας έργο προχωράει. Ξεπεράσαμε το «σκόπελο» από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ήδη έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις και αναμένουμε να εγκατασταθεί ο εργολάβος και για τον συλλεκτήριο αγωγό. Το μεσημέρι της Παρασκευής υπεγράφη από τον Γ.Γ. του ΕΠΠΕΡΑΑ και προχωράει η σύμβαση για το έργο.

-Πληρωμές οφειλετών: Ένα πολύ μεγάλο θέμα, ένας πραγματικός πονοκέφαλος για τον δήμο μας είναι τα χρέη. Ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες με το υπουργείο, να γίνει εκταμίευση να αρχίσει ο κόσμος να παίρνει τα χρήματά του γιατί τα χρέη είναι μεγάλος βραχνάς για το δήμο.

-Έργα μικρά και μεγάλα: Ήδη εάν προλάβω σήμερα, διαφορετικά αύριο Τρίτη θα συγκαλέσω σύσκεψη με την Τεχνική Υπηρεσία να δούμε εκ νέου όλα τα έργα και τις δημοπρασίες. Παράλληλα με τα πολύ μεγάλα αλλά και τα μικρά έργα που εκτελούνται είτε θα ξεκινήσουν στο δήμο μας θα πρέπει να δούμε και το θέμα των εργασιών ανάπλασης σε Ερμού και Μητροπόλεως.

-Χρηματοδοτήσεις από το «Πράσινο Ταμείο»: Αυτό είναι πολύ σημαντικό θέμα, είμαστε στην διαδικασία της διερεύνησης και ίσως εντός της εβδομάδας χρειαστεί επίσκεψη στην Αθήνα ώστε να δούμε ποια έργα μπορούμε να εντάξουμε στο λεγόμενο «Πράσινο Ταμείο». Δεν θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτη καμιά ευκαιρία προκειμένου να εισρεύσουν κονδύλια στο δήμο μας για έργα.

-Φράγμα Σελινούντα: Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, ένα πολύ μεγάλο όνειρο που από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε το δήμο έχουμε κάνει πραγματικά πολύ μεγάλη προσπάθεια και δεν διστάζω να πω ότι άμεσα θα δούμε αποτελέσματα. Έχω την πεποίθηση ότι εντός του μήνα θα έχουμε ευχάριστα για ένταξη του συγκεκριμένου έργου. Βρισκόμαστε εν αναμονή…