Μια εξαιρετική μουσική συνύπαρξη σχολείων από όλη την Αιγιάλεια, με αφορμή το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.), το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” στο Αίγιο, θα απολαύσουν όχι μόνο οι γονείς των παιδιών αλλά και πολλοί Αιγιαλείς.

Το φετινό θέμα είναι «Τραγούδι και Μουσικά Όργανα» και ήδη δεκάδες μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων προετοιμάζονται πυρετωδώς για να ερμηνεύσουν επί σκηνής πάνω από 50 τραγούδια και ορχηστρικά μουσικά έργα της κλασικής, παραδοσιακής, λαϊκής και σύγχρονης μουσικής. Δημοτικά τραγούδια, καντάδες, soundtracks ταινιών του διεθνούς κινηματογράφου, διαχρονικά τραγούδια μεγάλων δημιουργών αλλά και σύγχρονες επιτυχίες, διασκευάζονται και παρουσιάζονται από τους νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς, που ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους και δίνουν τη δική τους, φρέσκια και τρυφερή διάσταση σε πασίγνωστες μουσικές συνθέσεις, με ένα διήμερο πρόγραμμα-έκπληξη που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

Στόχος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. είναι, το 5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Δημιουργίας να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από τη μουσική που αγαπούν, σε ένα διήμερο χαράς και αισιοδοξίας, που θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός μουσικού Φεστιβάλ και θα ψυχαγωγήσει το κοινό που θα τα παρακολουθήσει και θα τα χειροκροτήσει, εμψυχώνοντάς τα.

Το Φεστιβάλ ξεκινά το Σάββατο 6 Μαΐου στις 5.30 το απόγευμα και την Κυριακή 7 Μαΐου στις 11 το πρωί. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.