f1Ψηφίστηκε επί της αρχής αργά το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις».Στο άρθρο 28 του νομοσχεδίου περιλαμβάνεται και η έγκριση της επένδυσης του Αυτοκινητοδρομίου Πάτρας.
Στην τοποθέτηση του, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου, ο βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ., Αθανάσιος Νταβλούρος εξέφρασε όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την ικανοποίηση του, για την ικανοποίηση του για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο του αυτοκινητοδρομίου της Πάτρας και επεσήμανε: “Είναι ένα έργο που είναι επένδυση εκατό εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο κάποιοι προσπάθησαν να μηδενίσουν ή ακόμη και να λοιδορήσουν, δυστυχώς ανάμεσα τους και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Αχαιοί Βουλευτές, με την λογική «όλα τα είχαμε, το αυτοκινητοδρόμιο μας μάρανε». Ξεχνούν, όμως, ότι το έργο θα δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας και θα αποτελέσει πυλώνα για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής”.
Ο κ. Νταβλούρος αναφέρθηκε επίσης στην επανεκκίνηση, εντός του Απριλίου της Ολυμπίας και της Ιονίας Οδού, επισημαίνοντας ότι δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για απασχόληση χιλιάδων πολιτών, ενώ σε ότι αφορά το νομοσχέδιο, τόνισε: “”Η έννοια της ανάπτυξης, ανάλογα με το χώρο, τον οποίο αντιπροσωπεύει ο καθένας από όσους παρέλασαν εδώ, είτε ως εισηγητές, ομιλητές, έχει διαφορετική εννοιολογία.
Για τους εκπροσώπους της Αντιπολίτευσης φαίνεται ότι η ανάπτυξη εννοείται η διατήρηση αυτών των δημόσιων έργων που μέχρι σήμερα είχαν στοιχειώσει και παρέμειναν χωρίς εξέλιξη, χωρίς προοπτική. Τους ικανοποιεί φαίνεται να συνεχίζουν να καθίστανται καταφύγιο είτε νυχτερίδων είτε παράνομων μεταναστών.
Ο Αχαιός βουλευτής επεσήμανε ότι “είναι η ώρα να προχωρήσουμε στη νομοθέτηση ενός θεσμικού πλαισίου ανασυγκρότησης της χώρας που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και προσέλκυσης ντόπιων και ξένων επενδυτών” και άσκησε δριμεία κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης, κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες, που ασκούν κριτική χωρίς να διατυπώνουν προτάσεις και κατέληξε: “Η κυβέρνηση μας οφείλει να πορευθεί αταλάντευτα και αποτελεσματικά εμπρός με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση. Ο λαός αντιλαμβάνεται και στηρίζει την προσπάθειά μας. Όταν έρθει η ώρα, να είστε σίγουροι ότι θα δώσει απάντηση στους μάντεις της καταστροφής. Εμείς οφείλουμε να τους αποκαλύψουμε.
Την ώρα που εκατομμύρια άνεργοι μένουν στην ανεργία, οφείλουμε να τους θυμίσουμε ποιοι ευθύνονται για την καταστροφή κάθε παραγωγικής δραστηριότητας και την αποτροπή προσέλκυσης δημόσιων επενδύσεων.
Πρέπει να τους θυμίσουμε τις στρατηγικές, τις οποίες διαχρονικά ακολούθησαν όταν εφορμούσαν σε κάθε παραγωγική μονάδα και επέβαλαν αυτήν τη δική τους λογική, τη λογική της δικτατορίας του προλεταριάτου.
Αυτοί αποφάσιζαν πότε θα ανοίξει ένα εργοστάσιο και το πότε θα κλείσει. Όποτε έκριναν σκόπιμο, εισέβαλαν και εμπόδισαν την κάθοδο επισκεπτών τουριστών στον τόπο για να αφήσουν τα χρήματά τους. Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η επιχειρηματικότητα και το κεφάλαιο δεν μπορεί πλέον να θεωρούνται δαιμονοποιημένες έννοιες. Σε ένα κόσμο που αλλάζει, εμείς δεν μπορούμε να παραμένουμε σε αντιλήψεις κρατισμού που μας οδήγησαν μέχρι εδώ.
Θα δώσουμε κίνητρα σε κάθε παραγωγική διαδικασία. Θα καταστήσουμε σαφές ότι θα εφαρμοστεί νομιμότητα και δεν θα γίνουν ανεκτές συμπεριφορές που στραγγαλίζουν επενδύσεις και δίνουν αρνητικά μηνύματα μέσα και έξω από τη χώρα μας”