dikasthrio eikonesΗ ώρα της Δικαιοσύνης έφτασε για μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Αιγιάλεια, την Αχαϊα και το πανελλήνιο… Για τη στυγερή δολοφονία του γνωστού επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου που έφυγε από τη ζωή τον Φλεβάρη του 2011 όταν πυροβολήθηκε εξ επαφής στην είσοδο της πολυκατοικίας που διέμενε από άγνωστο που του είχε στήσει «καρτέρι», κατηγορούνται πέντε Αιγιαλείς, ένας γνωστός επιχειρηματίας του Αιγίου (που κατηγορείται ότι ήταν ο εντολοδόχος) και τέσσερεις ακόμα νεαροί που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας.

Η αστυνομία χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να εξιχνιάσει την υπόθεση και χθες στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Πύργου ξεκίνησε η Δίκη. Όπως είθισται σε τόσο σοβαρές περιπτώσεις η πρώτη ημέρα στην ουσία αναλώθηκε στην υποβολή ενστάσεων, ωστόσο από την όλη διαδικασία προέκυψε σαφέστατα ότι η υπερασπιστική «γραμμή» της πλειοψηφίας (εάν όχι όλων…) των κατηγορούμενων θα είναι να επιχειρήσουν να προσβάλουν την προδικασία, αρνούμενοι τις ανομοτί καταθέσεις αλλά και την εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Κατά την πρώτη ημέρα της Δίκης οι συνήγοροι υπεράσπισης έθεσαν δύο λόγους για την αναβολή της δίκης. Ο πρώτος είναι ότι ο ένας εκ των συνηγόρων ανέλαβε πρόσφατα την υπεράσπιση και δεν είχε αντίγραφο δικογραφίας, ενώ ο βασικότερος ισχυρισμός ήταν όπως προαναφέραμε η διαδικασία για τις ανομοτί καταθέσεις θέμα για το οποίο πιθανότατα αύριο Πέμπτη το Δικαστήριο θα αποφανθεί εάν θα ληφθούν υπόψιν ή όχι, κάτι που θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για την εξέλιξη της Δίκης.

Κάθισαν στο «σκαμνί»

Οι τέσσερις Αιγιαλείς προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο πριν τις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια του Πύργου, ενώ η γυναίκα που κατηγορείται (και είναι η μόνη που είχε αφεθεί ελεύθερη) προσήλθε λίγο πριν τις 9.30 και κάθισε στο «σκαμνί» μαζί με τους άλλους τέσσερις.

Αμίλητοι οι πέντε παρακολουθούσαν τις διαδικαστικές εξελίξεις, ενώ μέσα στην αίθουσα του Δικαστηρίου υπήρχαν αρκετοί συγγενείς των κατηγορουμένων.

Στην αντίπερα όχθη τα παιδιά και η οικογένεια του δολοφονημένου επιχειρηματία που περιμένουν απόδοση Δικαιοσύνης…

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι την οικογένεια Αγγελόπουλου εκπροσωπεί ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας αλλά και ο δικηγόρος Αιγίου Αλέξης Μανωλόπουλος.

Από πλευράς κατηγορουμένων οι δύο (ο Αιγιώτης επιχειρηματίας και ο φερόμενος ως πιο στενός του «συνεργάτης» στην υπόθεση) έχουν συνηγόρους από την Αθήνα (Λιάπης και Μπαλτάς αντίστοιχα), ενώ ο νεαρός που φέρεται να πάτησε τη σκανδάλη έχει συνηγόρους υπεράσπισης τους δικηγόρους των Πατρών Π.Πασχάκη –Ι.Γκότση. Η γυναίκα που κατηγορείται ότι συμμετείχε στην υπόθεση έχει συνήγορο τον Αιγιώτη δικηγόρο Φ.Κατσίνη.