IOTHESIAΗμερίδα με θέμα «Υιοθεσία – Αναδοχή» διοργανώνει η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος την Παρασκευή 12 Απριλίου από ώρα 9 π.μ. έως 2 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας (Μιχαλακοπούλου 58).
Στόχος της διοργάνωσης αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων για αυτό το σημαντικό ζήτημα, όπως είναι η υιοθεσία και η αναδοχή στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.
«Η υιοθεσία και η αναδοχή αποτελούν ζητήματα κεφαλαιώδους σημασίας για τη φυσιολογική ανάπτυξη τόσο του υιοθετούμενου όσο και του ανάδοχου παιδιού. Η συνεχής παρακολούθηση των σύγχρονων τάσεων στο επίπεδο της νομικής προσέγγισης, της κοινωνικής αντίληψης και της ψυχολογικής – συναισθηματικής διαχείρισης των ζητημάτων που θέτει η πράξη της υιοθεσίας και της αναδοχής απαιτούν συνεχή ενημέρωση και εγρήγορση εκ μέρους όλων όσων εμπλέκονται και αυτός είναι ο λόγος που η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οργανώνει αυτή την ημερίδα γνώσης και ευαισθητοποίησης» σημειώνει στο μήνυμά του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Ομιλητές θα είναι οι: Α. Μπούμπα, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών, Ε. Μπουφίδη, Κοινωνική Λειτουργός – υπεύθυνη του Τμήματος Υιοθεσιών του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», Ε. Απουσίδου, προισταμένη της Κεντρικής Αρχής Διακρατικών Υιοθεσιών του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Κ. Καραϊβάζογλου, παιδοψυχίατρος, επιστημονική συνεργάτης ΕΨΥΠΕΑ, Ε. Σουρής, ψυχολόγος, σύμβουλος – μέλος Hellas EAP, Β. Μπαρούχου, κοινωνική λειτουργός, υπεύθυνη του τμήματος Αναδόχων Γονέων του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», Τ. Διακαναστάση, ανάδοχη μητέρα.