KONTEINERΤο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 130-150.000€ που ο δήμος καλείται να πληρώνει ετησίως στη ΔΕΥΑ για τις ανάγκες του οικισμού Τριαντείου απασχόλησε το σώμα κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που μετά από αρκετή ώρα συζήτησης τελικά αποφάσισε εντός ενός διμήνου να αναζητήσει λύση ώστε να πάψει ο δήμος να πληρώνει… με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Η αρχική εισήγηση της αρμόδιας αντιδημάρχου Οικονομικών Μαρίας Μπιρπανάγου ήταν να γίνει διακοπή της υδροδότησης και να κληθούν οι διαμένοντες στο Τριάντειο να κάνουν παροχές στο όνομά τους ο καθένας ώστε να πληρώνουν μόνοι τους, τους λογαριασμούς. Ανέφερε μάλιστα ότι δεδομένης της ιδιαιτερότητας της κατάστασης θα μπορούσε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα κονδύλι από το δήμο στο πλαίσιο να πληρώνεται μέρος του παγίου ή κάτι αντίστοιχο.

Η πρόταση ωστόσο του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Γιάννη Θεοφανόπουλου προς το σώμα ήταν να γίνει διακοπή της υδροδότησης και να μπουν 3-4 βρύσες κοινόχρηστες στο χώρο του Τριαντείου… Από την πλευρά του ο Στ.Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι: «δεν θα πρέπει ο δήμος να φανεί «ανάλγητος» και να κόψει το νερό τη στιγμή που μπαίνει και θέμα υγιεινής… Ωστόσο δεν μπορούμε και να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τέτοια ποσά!».

Τελικά το σώμα δεν έλαβε απόφαση παρά μόνον να υπάρξει διάλογος με τους πολίτες που διαμένουν στο Τριάντειο ώστε να βρεθεί… λύση.

Βεβαίως το θέμα του Τριαντείου είναι πολύπλευρο και χρίζει ιδιαίτερης προσοχής κι ευαισθησίας…