f1Μετά από πολλών ετών προσπάθειες, φορέων αλλά και φυσικών προσώπων, κατορθώσαμε, ώστε το «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ», να βρίσκεται σε διαδικασία τέτοια που να του επιτρέπει να είναι ορατή η φάση υλοποίησης. Η ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο και η επικύρωσή της από το Ελληνικό Κοινοβούλιο είναι η κατάληξη συντονισμένων προσπαθειών, που για μεγάλο χρονικό διάστημα ξεπέρασαν πλήθος εμποδίων, με βασικότερες τις ισχυρές πιέσεις για διεκδίκηση αντίστοιχου έργου από άλλες περιοχές.
Το Επιμελητήριο Αχαϊας, με την ιδιότητα που έχει του μεγαλύτερου τοπικού μετόχου, αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση και ευχαριστεί όσους βοήθησαν και στήριξαν την κοινή προσπάθεια. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει σε απόλυτο βαθμό, πως όταν οι τοπικές κοινωνίες είναι ενωμένες φθάνουν στον τελικό στόχο με επιτυχία. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει η προσπάθεια που έγινε να αποτελέσει οδηγό και για τους επόμενους στόχους της περιοχής μας.
Το έργο αυτό, με την υποστήριξη του συνόλου της κοινωνίας, θα γίνει και θα προσδώσει με την λειτουργία του ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στην περιοχή μας. αποτελεί κλασσικό παράδειγμα θεματικού τουρισμού που απευθύνεται σε μεσαία και μεγάλα εισοδήματα επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Ευρώπης. Θα ενισχύσει δε, πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που θα έχουν είτε άμεση είτε έμμεση σχέση. Όπως επίσης θα προσφέρει σημαντικά στην απασχόληση και στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής με επενδύσεις κάθε κατηγορίας που θα στηρίζουν την λειτουργία του σε όλες τις μορφές του.