papanikolou-pano-politistikoΛίγο –πολύ αναμενόμενη… ήταν η χθεσινή αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στην «Παπανικολού» ωστόσο αρκετοί κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί στο πολιτιστικό κέντρο με μαύρες σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν ολιγόωρη συμβολική κατάληψη του χώρου «κλειδώνοντας» εντός του προαυλίου τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους.

Παρότι συνεδρίαση δεν έγινε οι παρόντες σύμβουλοι απ`όλες τις παρατάξεις τοποθετήθηκαν κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για τη στάση της. Ο Γ.Ντίνος έκανε λόγο για εξαναγκασμό δημοτικών συμβούλων να μην προσέλθουν στη συνεδρίαση, ωστόσο για μία ακόμα φορά υπήρξε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον Μιχάλη Κωσταντίνου που μεταξύ άλλων σε υψηλούς τόνους ανέφερε ότι: «Εγώ δεν παίζω θέατρο, εδώ και μια δεκαετία! Εσείς που είστε υπεύθυνοι για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Παπανικολού τώρα τα γυρίζετε, η παράταξή σας κι ο αρχηγός σας ευθύνονται για την υπόθεση του ΧΥΤΑ και το έγκλημα που γίνεται στην Παπανικολού».

Από την πλευρά του ο Τάκης Παπακωσταντινόπουλος που ήταν και ο πρωτεργάτης για την συγκέντρωση υπογραφών προκειμένου να πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση έκανε λόγο για «κρυφτούλι» από πλευράς δημοτικής αρχής που αποφεύγει όπως είπε να αναλάβει ευθύνες…

Μουτούσης: «Ο δήμαρχος και η παρέα του… αποφάσισαν να μη γίνει ΔΣ»

Αναμφίβολα από τις χθεσινές τοποθετήσεις ξεχώρισε η στάση του προερχόμενου από τον Ερινεό δημοτικού συμβούλου της παράταξης Θεοδωρακόπουλου Μιχάλη Μουτούση που απευθυνόμενος στην πρόεδρο ζήτησε να φροντίσει να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση και να ειπωθούν τα όσα σημαντικά θα πρέπει να ειπωθούν γενικότερα για τη διαχείριση των απορριμμάτων…

Μεταξύ άλλων μάλιστα ανέφερε ότι «Ο δήμαρχος και η παρέα του αποφάσισαν να μην έρθουν στο συμβούλιο», προκαλώντας την αντίδραση της Μαρίας Τσουκαλά: «Κι εσείς κύριε Μουτούση στην ίδια παρέα.. ανήκετε! Γιατί δεν λέτε εσείς στο δήμαρχο πως έπρεπε να έρθει στο συμβούλιο; Γιατί το λέτε τώρα από μικροφώνου…» ανέφερε η πρόεδρος με τον Μουτούση να συνεχίζει: «Πρέπει να γίνει συμβούλιο! Πρέπει να ακουστούν όλα όσα συμβαίνουν με τη διαχείριση των απορριμμάτων…».

Αρνούνται συμμετοχή στις εκδηλώσεις

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών ανεβάζει την παράσταση «Παπανικολού ώρα μηδέν»

Αρνείται κάθε συνεργασία με την δημοτική αρχή ο Προοδευτικός Σύλλογος Καμαρών «Απόλλων» και μετά το «προσκλητήριο» της ΔΗΚΕΠΑ για κατάρτιση του προγράμματος του Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2013 έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σε απάντηση της επιστολής σας, σχετικά με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Προοδευτικού Συλλόγου Καμαρών «ΑΠΟΛΛΩΝ» για το καλοκαίρι του 2013, σας γνωρίζουμε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα θα παίζουμε την παράσταση: «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ».

Είναι ένα έργο που «ανεβαίνει» με τη βοήθεια τη δική σας και των λοιπών συμβούλων που χρηματοδότησαν την παράσταση με την ψήφο τους, με μεγάλους χορηγούς τους κ.κ. Αγγελάκα, Κατσιφάρα και φυσικά καλύτερο απ’ όλους το Δήμαρχο ΑΙΓΙΟΥ κ. Στ.Θεοδωρακόπουλο, που πριν απ’ όλα ξέρει να κρατάει το λόγο του και να τιμά την υπογραφή του, δηλαδή είπε: ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΩ ΧΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΥ και τήρησε το λόγο του και την υπογραφή του μέχρι τέλους.

Επειδή είστε χορηγοί και πρωταγωνιστές, έχετε το δικαίωμα να παρακολουθείτε –και καθημερινά εάν θέλετε- το συγκεκριμένο έργο. Είναι ένα δικαίωμα που όντως το κερδίσατε με την αξία σας. Είναι ένα έργο που ξεκίνησε στις 16 Απριλίου, με τη βοήθεια των ΜΑΤ, γιατί τη νομιμότητα ξέρετε να την επιβάλετε μόνο με τη βία και συνεχίζεται με την επιτήρηση της ασφάλειας, οπότε παρακαλούμε να το προβάλετε πρώτο –πρώτο στο πρόγραμμά σας και να το διαφημίζετε συνεχώς».

Επίσης ο Σύλλογος αναφέρει: «Σας τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι δεν θέλουμε ΚΑΜΙΑ σχέση με το συγκεκριμένο δήμο και δεν θα φιλοξενήσουμε στο χώρο του ΑΠΟΛΛΩΝΑ καμία εκδήλωση που έχει άμεση ή έμμεση σχέση μαζί σας. Είναι η ελάχιστη υποχρέωσή μας, ενάντια στην παρανομία, εάν θέλουμε να λέμε ότι ασχολούμαστε –έστω και λίγο- με τον πολιτισμό».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αγγελική Σαμπάνη

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Νίκος Πετράκης

ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σοφία Τσαμπουριάν

ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σταύρος Παπαβασιλείου

ΤΑΜΙΑΣ: Αποστόλης Κυριακόπουλος

ΕΦΟΡΟΣ ΥΛΙΚΟΥ: Παναγιώτης Αγγελόπουλος

ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Πηνελόπη Ρογκάλα

Χατζηλάμπρου για ΧΥΤΑ Παπανικολού: «Χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας τέτοια έργα δεν γίνονται»

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας που τελικά δεν… πραγματοποιήθηκε παρέστη ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Σε σχετική ανακοίνωση του πολιτικού του γραφείου τονίζεται ότι: «Με αφορμή την αναβολή της συνεδρίασης, λόγω μη παρουσίας του δημάρχου αλλά και της παράταξης της πλειοψηφίας με εξαίρεση δύο δημοτικών συμβούλων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έκανε την ακόλουθη δήλωση: Χωρίς τη συναίνεση της κοινωνίας δεν μπορεί να γίνονται έργα, όπως στην Παπανικολού. Με ΜΑΤ, αποκλεισμούς και τρομοκρατία, πρέπει να το καταλάβουν όλοι, βάζουν την κοινωνία απέναντί τους. Την κοινωνία που την έχουν καταδικάσει σε μαρασμό και τώρα θέλουν να της καταστρέψουν και τον τόπο. Σήμερα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για ένα πολύ σοβαρό δεν έγινε. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του».