Let's Do It Greece!«Είναι μια ευκαιρία για να κινητοποιηθούμε όλοι μας για ένα καλύτερο, καθαρότερο και πιο πράσινο αύριο, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για τις μελλοντικές γενιές» με αυτά τα λόγια ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, «Let’s Do it Greece 2013», το ελληνικό σκέλος της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας «Let’s Do it World».

Το «Let’s Do It» αποτελεί τη μεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόμενη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Κάθε χρόνο, χιλιάδες επιχειρήσεις, φορείς, εθελοντές και απλοί πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, συμμετέχουν αναβαθμίζοντας αισθητικά τις πόλεις τους, τις γειτονιές τους, τα πάρκα τους, τα δάση τους, τις παραλίες τους, περνώντας μήνυμα αλλαγής, βελτίωσης και προστασίας για το φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013 στις 11:30 πμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας, υπό την αιγίδα της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι εκπρόσωποι Δήμων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων πολιτών της Περιφέρειάς μας, καλούνται ώστε να ενημερωθούν από τον Συντονιστή του «Let’s Do it Greece», για το καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεών τους.

Η πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχει ως στόχο την ανάδειξη της ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος για πρόοδο και ποιότητα ζωής και την ενεργό συμβολή στη διάδοση του εθελοντισμού.

«Θέλουμε, την Κυριακή, 14 Απριλίου 2013, που έχει οριστεί ως ημερομηνία της πανελλαδικής δράσης του «Let’s Do It Greece», ολόκληρη η Περιφέρειά μας να φωνάξει «Let’s Do It Δυτική Ελλάδα». Πιστεύω πως σε κάθε πόλη και χωριό της Περιφέρειάς μας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ελπίζουν σε αυτό το όραμα και θα το προωθήσουν συμμετέχοντας», δήλωσε ο κ. Απόστολος Κατσιφάρας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια και στη συντονιστική συνάντηση μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Υποδομών (2613613526, 2613613527, 6987030448).