syrizaΣτα πλαίσια προγραμματισμένων δράσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Αιγιάλειας ,πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21/3/2013 συνάντηση της ομάδας εργασίας για την παιδεία, με τοπικούς φορείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας , του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιάλειας και της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αιγιάλειας
Μέσα σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης, όλα τα μέλη των φορέων εξέθεσαν τα προβλήματα της παιδείας, που τους απασχολούν σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο (λειτουργικές ανάγκες, επισκευαστικά και στεγαστικά κτιρίων, βιβλία, θεσμικά και μισθολογικά θέματα).
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψαν τα προβλήματα, για να τα προωθήσουν τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο και διαβεβαίωσαν τους φορείς ότι θα στηρίζουν με κοινούς αγώνες τα δίκαια αιτήματά τους.
Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η παιδεία, που μαζί με την υγεία αποτελούν τα σημαντικότερα κοινωνικά αγαθά, πλήττεται βάναυσα από τα μνημόνια.
Γι αυτό και οι δυο πλευρές υποσχέθηκαν ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και θα αγωνιστούν από κοινού για την επίτευξη των στόχων τους.