DSCN5512Σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως, στην τουριστική έκθεση WTM 2013, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τις 4 έως και τις 7 Νοεμβρίου 2013, συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Κατά το τετραήμερο της έκθεσης παρουσιάστηκαν και οι τρεις Περιφερειακές Ενότητες (Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα, Ηλεία) μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας σε μια διοργάνωση στην οποία συμμετείχαν συνολικά 130 χώρες.
Η συγκεκριμένη έκθεση, μαζί με αυτή του Βερολίνου, αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός σε ό,τι αφορά τις τουριστικές συμφωνίες και συνεργασίες ενόψει της επόμενης τουριστικής σαιζόν.
Εκτός από την παρουσία επαγγελματιών και επισκεπτών από τη Μεγάλη Βρετανία, υπήρξε η δυνατότητα προβολής σε ειδικούς και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με προγραμματισμένα ραντεβού συνάντησε εκπροσώπους τουριστικών περιοδικών από την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία.
Τα περιοδικά αυτά απευθύνονται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στην εξειδικευμένη αγορά των τουριστικών πρακτόρων και έπειτα από λεπτομερή παρουσίαση των σημείων ενδιαφέροντος και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής μας θα πραγματοποιήσουν εκτενή αφιερώματα σε επόμενες εκδόσεις τους.
Επίσης έγιναν προπαρασκευαστικές συναντήσεις για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε επόμενες εκθέσεις, όπως αυτή του Βερολίνου, σε θέματα που αφορούν την καταχώρηση σε έντυπα και οδηγούς της έκθεσης και στα ημερήσια newsletters.
Σε όλες αυτές τις συναντήσεις σημαντικό ρόλο έπαιξε το προωθητικό υλικό της Περιφέρειας, το οποίο σε μια ακόμα έκθεση χαρακτηρίστηκε πλούσιο και πλήρες.
Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και στη σύντομη συζήτηση με τα στελέχη της Περιφέρειας, έγινε αναφορά στη δυναμική του λιμανιού του Κατακόλου ως σταθμό κρουαζιέρας.
Η συμμετοχή στην έκθεση αποτέλεσε τη συνέχεια της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, στο πλαίσιο μιας σειράς συντονισμένων δράσεων για την προβολή της Περιφέρειας στην τουριστική αγορά του εξωτερικού κυρίως. Η επόμενη συμμετοχή είναι στην διεθνή έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη 21-24 Νοεμβρίου.
Όλες αυτές οι δράσεις εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου 3 «Συμμετοχή σε Διεθνείς και Εθνικές Τουριστικές Εκθέσεις» του προγράμματος «Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», άξονας Προτεραιότητας 7: Αειφόρος Ανάπτυξη & Ποιότητα Ζωής Δυτικής Ελλάδος, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.