logokarnavali2013Μετά τα επιτυχημένα εικαστικά καρναβαλικά εργαστήρια που διοργάνωσε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας, το πρόγραμμα του “Παιδικού Καρναβαλιού 2013” συνεχίζεται με δράσεις που θα κλέψουν την καρδιά μικρών και μεγάλων!Την Παρασκευή 8 Μαρτίου, δεκάδες χορευτές από έξι συλλόγους από την Αιγιάλεια θα ενωθούν για να παρουσιάσουν τα «Αποκριάτικα Παραδοσιακά Σεργιάνια» στην πλατεία Αγίας Λαύρας! Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία της ΔΗΚΕΠΑ, την οποία φιλοδοξεί να κάνει θεσμό. Ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, το Χορευτικό Εργαστήρι Αιγίου, η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας, ο Χορευτικός Όμιλος Καμαρών “Οι Αρχαίες Ρύπες”, ο Χορευτικός Όμιλος Αβύθου “Οι Αχαιοί” και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Τεμένης, θα ξεφαντώσουν με δρώμενα και έθιμα της αποκριάς όπως το γαϊτανάκι, το γάμο της νύφης κ.α., ξεσηκώνοντας θεατές και περαστικούς σε ένα παραδοσιακό αποκριάτικο ελληνικό γλέντι, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου από τις 11 το πρωί και μετά, μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στο κέντρο της πόλης σε μια μεγάλη «Καρναβαλική Ποδηλατάδα», με αφετηρία την Πλατεία Αγίας Λαύρας. Η αγορά θα γεμίσει με χρωματιστά μπαλόνια, ευφάνταστες μεταμφιέσεις, ξυλοπόδαρους, face painting, κεράσματα και πολλές εκπλήξεις, υπό τους ήχους καρναβαλικής μουσικής σε συνδυασμό με σφυρίχτρες και κόρνες. Θα είναι μια μεγάλη υπαίθρια γιορτή που απευθύνεται σε όλους και στο τέλος της θα κληρωθεί ένα ποδήλατο και άλλα δύο αναμνηστικά δώρα-έκπληξη. Η συμμετοχή στην “Καρναβαλική Ποδηλατάδα” είναι ελεύθερη.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου, έρχεται η μεγάλη «Παιδική Καρναβαλική Παρέλαση» που όλοι περιμένουν! Εικοσιέξι γκρουπ από όλη την Αιγιάλεια με πάνω από 1.800 συμμετέχοντες, στήνουν ένα ξέφρενο γλέντι που θα αναστατώσει ευχάριστα όλο το Αίγιο. Την παρέλαση, που θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί από την Πλατεία Αγίας Λαύρας, θα ανοίξει η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας. Τα πληρώματα θα καταλήξουν στα Ψηλαλώνια, όπου οι σχολές χορού “Όλγα Μαράντη”, “Πολυμενάκου Ασπασία”, “Dancing Club Αιγίου” και το γυμναστήριο “Ladies Fitness” θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα. Αμέσως μετά θα γίνουν και οι απονομές των βραβείων και διάφορα happenings-έκπληξη. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες βραβείων θα είναι οι εξής: Κεφιού, Πρωτότυπης Ιδέας, Παντομίμας, Κωμικού Θέματος και Εικαστικού Χειροποίητου Λαβάρου.

Η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Βασιλική Ψυχράμη και τα μέλη του Δ.Σ. καλούν όλους να συμμετάσχουν στην τριήμερη καρναβαλική γιορτή “για να γίνουμε για λίγο πάλι παιδιά, ξένοιαστα και χαρούμενα”, όπως τονίζει.

Σημειώνεται πως χορηγοί του Παιδικού Καρναβαλιού Αιγιαλείας είναι: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Αύρα”, η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, η εταιρεία κατεψυγμένων “Καλλιμάνης”, το σούπερ μάρκετ “Carrefour-Μαρινόπουλος”, τα γλυκά κουταλιού “Κλωνή”, το Ινστιτούτο Αισθητικής “Benessere” και το καφεκοπτείο “Βίλλιος”.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ./fax 26910-28210, στο τηλ. 26910-68308 και στο e-mail: [email protected]