SONY DSCΗ κορυφαία εκδήλωση του “Παιδικού Καρναβαλιού 2013” της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας, η Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση, δεν είχε προηγούμενο! Με αριθμό συμμετοχών-ρεκόρ, με πάνω από 1.800 καρναβαλιστές και πολλαπλάσιους θεατές να ξεχύνονται στους κεντρικούς δρόμους, το Αίγιο πλημμύρισε αποκριάτικο κέφι, χορό, τραγούδι και δρώμενα, που θα μείνουν αξέχαστα σε όσους τα έζησαν!Την παρέλαση άνοιξε η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας, ενώ τα πληρώματα που συμμετείχαν ήταν τα εξής (με σειρά εμφάνισης):

SONY DSC• Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο «Baby House» – Γλυκές φατσούλες – Χαμόγελα παντού
• Κέντρο Προσχολικής Αγωγής – Νηπιαγωγείο «Παραμυθούπολη» – Ποσειδώνες και Γοργόνες (Μύθοι του Νερού)
• Βρεφικός Παιδικός Σταθμός – Νηπιαγωγείο «Ουράνιο Τόξο» – Ψάχνοντας το Πεντάγραμμο
• Σύλλογος Διδασκόντων 2ου Νηπιαγωγείου Αιγίου – Ζωγράφοι Χρώματα απλώνουν Τον κόσμο μαγικά ενώνουν
• Σύλλογος Διδασκόντων 3ου Νηπιαγωγείου Αιγίου – Περπατώ, περπατώ μες το δάσος
• Σύλλογος Διδασκόντων 10ου Νηπιαγωγείου Αιγίου – Αρλεκίνοι & Κολομπίνες
• Σύλλογος Γ.Κ. Δημοτικού Σχολείου Αβύθου & Νηπιαγωγείου Αβύθου – Τα πουλάκια τσιου
• Σύλλογος Γ.Κ. Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων & Νηπιαγωγείου Σελιανιτίκων – Τα σκιάχτρα διώχνουν τα κοράκια της Βουλής
• Σύλλογος Γ.Κ. Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας – Επιστροφή στη φύση για να περάσει η κρίση
• Σύλλογος Γ.Κ. 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου – Τα παιδιά των λουλουδιών
• Σύλλογος Διδασκόντων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού – Μικροσκοπικά πλασματάκια
SONY DSC• Σύλλογος Γ.Κ. Δημοτικού Σχολείου Ελίκης – Το πουλάκι τσιου
• Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου – Ψάχνοντας τη λίστα
• Σύλλογος Γ.Κ. 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου – Μήπως υπάρχει για εμάς συμπόνια (Μύγες)
• Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου – Τρελο-χαβανέζες (συμμετέχει για δεύτερη χρονιά εκτός συναγωνισμού)
• Σύλλογος Γ.Κ. 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου & 8ου Νηπιαγωγείου Αιγίου – Υγιαίνετε και πηγαίνετε
• Σύλλογος Γ.Κ. 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου – Άπλυτα στη φόρα
• Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου – Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο
• Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δ.Σ. Ζήριας, Νηπιαγωγείου Καμαρών, Δ.Σ. Καμαρών και Γυμνασίου Καμαρών – Οι πλανήτες χορεύουν στην Ελλάδα
• 2ο Σύστημα Προσκόπων Αιγίου – Τρελλοί πειρατές
• Σύλλογος Διδασκόντων 1ου Γυμνασίου Αιγίου – Η παραμυθένια πολιτεία του 1ου Γυμνασίου Αιγίου
• Σύλλογος Διδασκόντων 2ου Γυμνασίου Αιγίου – Street Dance
• Σύλλογος Γ.Κ. 3ου Γυμνασίου Αιγίου – Αστυνόμοι και κλέφτες
• Σύλλογος Γ.Κ. 4ου Γυμνασίου Αιγίου – Ανώνυμοι
• Ανεξάρτητοι (από διάφορα σχολεία) – Το τσαντίρι του μπατίρη

SONY DSCΤην παρέλαση έκλεισαν καρναβαλιστές-εισβολείς από Αιγείρα και Ακράτα, προσκαλώντας όλους στο Καρναβάλι Αιγιαλείας 2013, την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Η παρέλαση ξεκίνησε στην ώρα της, στις 11.30 το πρωί από την Πλατεία Αγίας Λαύρας και μέσω της Μητροπόλεως κατευθύνθηκε προς τα Ψηλαλώνια, όπου παρουσιάστηκαν χορευτικά δρώμενα από τις σχολές χορού “Όλγα Μαράντη”, “Πολυμενάκου Ασπασία”, “Dancing Club Αιγίου” και το γυμναστήριο “Ladies Fitness”. Αμέσως μετά δόθηκαν αναμνηστικά συμμετοχής και έπαινοι σε όλα τα πληρώματα και ακολούθησε η βράβευση με α΄, β΄, και γ΄βραβεία σε πέντε κατηγορίες, μετά από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής, την οποία αποτελούσαν οι:

• Ζαντέ Ελένη-Εικαστικός
• Ράγιου Νατάσα-Δημοσιογράφος, πρώην βουλευτής
• Κλάγκος Κωνσταντίνος-Πρόεδρος Νομικού Προσώπου “Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός και Κοινωνική Προστασία” Δήμου Αιγιαλείας
• Θεοφανόπουλος Γιάννης-Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου
• Βαρδάκης Στράτος-Πρόεδρος Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αιγιαλείας, Επιμελητηριακός σύμβουλος και μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου.

Τα βραβεία δόθηκαν ως εξής:

Κατηγορία Κεφιού: 1ο βραβείο-Σύλλογος Διδασκόντων 2ου Γυμνασίου Αιγίου “Street Dance”, 2ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας ”Επιστροφή στη φύση για να περάσει η κρίση”, 3ο βραβείο-”Σύλλογος Διδασκόντων 1ου Γυμνασίου Αιγίου – Η παραμυθένια πολιτεία”

Κατηγορία Πρωτότυπης Ιδέας: 1ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας ”Επιστροφή στη φύση για να περάσει η κρίση”, 2ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου “Ψάχνοντας τη λίστα”, 3ο βραβείο-Σύλλογος Γ.Κ. Δημοτικού Σχολείου Σελιανιτίκων & Νηπιαγωγείου Σελιανιτίκων “Τα σκιάχτρα διώχνουν τα κοράκια της Βουλής”.

Κατηγορία Παντομίμας: 1ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αιγίου “Τα παιδιά των λουλουδιών”, 2ο βραβείο-Σύλλογος Διδασκόντων 3ου Νηπιαγωγείου Αιγίου “Περπατώ, περπατώ μες το δάσος”, 3ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου “Μήπως υπάρχει για εμάς συμπόνια (Μύγες)”.

Κατηγορία Κωμικού Θέματος: 1ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου “Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο”, 2ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου & 8ου Νηπιαγωγείου Αιγίου “Υγιαίνετε και πηγαίνετε”, 3ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου “Άπλυτα στη φόρα”.

Κατηγορία Εικαστικού Λάβαρου: 1ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Ελίκης “Το πουλάκι τσίου”, 2ο βραβείο-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Διακοπτού “Μικροσκοπικά πλασματάκια”, 3ο βραβείο-Βρεφονηπιακός Σταθμός – Νηπιαγωγείο Baby House “Γλυκές φατσούλες – Χαμόγελα παντού”.

Ενθουσιασμό προκάλεσε και η ρίψη γκοφρετών (προσφορά super market “Μαρινόπουλος”), οι οποίες έγιναν πραγματικά ανάρπαστες!

Όλοι μίλησαν για μια άψογη διοργάνωση εκ μέρους της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας, της Συντονιστικής Επιτροπής που αποτελείτο από τους: Βασιλική Ψυχράμη, Φίλιππο Φιλίππου, Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Βασίλη Μανουηλίδη και της Καρναβαλικής Επιτροπής, που αποτελείτο από τους: Χριστοδουλόπουλο Κώστα,Φιλίππου Φίλιππο, Καϊάφα Γιώργο, Μασαούτη Δημήτρη, Κωσταρίδη Βασίλη, Αλεξόπουλο Παναγιώτη, Νίκο Τσιοφίλλα, Κακαβάνη Στρατή, Γκολόη Αντώνη, Μανουηλίδη Βασίλη, Παλαιολόγοπουλο Ανδρέα, Στεφανίδη Θεόδωρο, Ευαγγελίου Αγγελική.

Επίσης, οι δύο γιατροί κ.κ. Καρανικόλας (παιδίατρος) και Μπάλλας (παθολόγος) ήταν επιφορτισμένοι με το έργο της άμεσης ιατρικής βοήθειας, που ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Σημαντική ήταν και η παρουσία της Ομάδας Α΄Εθελοντών της ΔΗΚΕΠΑ σε κάθε σημείο της διοργάνωσης.

Την παρουσίαση της παρέλασης είχαν αναλάβει τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Αποφοίτων 1ου Λυκείου Αιγίου Κατερίνα Σακκαλή και Γιάννης Καυκάς, ενώ τη μουσική επιμελήθηκε ο DJ Παναγιώτης Αλεξάκης.

Στο τέλος της Παιδικής Καρναβαλικής Παρέλασης, η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ κα Βασιλική Ψυχράμη δήλωσε: “Πραγματικά, αισθανόμαστε μεγάλη χαρά για την επιτυχία της εκδήλωσης, που ήταν αποτέλεσμα μιας συντονισμένης προσπάθειας εκ μέρους του επιτελείου της ΔΗΚΕΠΑ, των σχολείων και των φορέων που συμμετείχαν. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισαν αλλά και να συγχαρούμε όλους όσοι συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία του Παιδικού Καρναβαλιού 2013, καθώς τη δύσκολη περίοδο που περνάμε, έχουμε ανάγκη από στιγμές χαράς και εκτόνωσης και κυρίως οφείλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ευκαιρίες να δημιουργούν, να εκφράζονται και να χαίρονται”.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας ευχαριστεί θερμά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Διδάσκοντες και όλους τους φορείς που συμμετείχαν, τις σχολές χορού “Όλγας Μαράντη”, “Πολυμενάκου Ασπασία”, “Dancing Club” και Γυμναστήριο “Ladies Fitness”, τη Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας, τη Φιλαθλητική Λέσχη Αιγίου, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας, την Τροχαία Αιγίου, την ομάδα Α΄Εθελοντών της ΔΗΚΕΠΑ, την Καρναβαλική Επιτροπή, την Κριτική Επιτροπή και τους χορηγούς της Παιδικής Παρέλασης: την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Αύρα”, το super market “Carrefour-Μαρινόπουλος”, καθώς και όλα τα ΜΜΕ της περιοχής για την προβολή των εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΠΑ.