Φωτο συσκεψης ΑΤΕΙΤι συζητήθηκε στο υπουργείο Παιδείας, άνοιξε και πάλι μια αχτίδα φωτός για την διάσωση του ΤΕΙ Αιγίου.Την ίδια ώρα που από πλευράς δημοτικής αρχής συνεχίζεται ένας πραγματικός μαραθώνιος επαφών και συναντήσεων με όποιον θα μπορούσε να παίξει και τον παραμικρό ρόλο για την διάσωση του ΤΕΙ Αιγίου, οι ίδιοι οι φοιτητές έδωσαν «μάχη» και έλαβαν σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο προσώπου «κλειδί» για το σχέδιο «Αθηνά», ότι η υπόθεση του Αιγίου θα επανεξεταστεί.

Τα χθεσινά «μηνύματα» ήταν στη …γραμμή όσων έχει διαμηνύσει και το Μαξίμου, ότι δηλαδή το θέμα είναι υπό διαπραγμάτευση. Από τη διερεύνηση που έγινε από την επιτροπή που έχει αναλάβει τις επαφές με τις άλλες πόλεις που πλήττονται, προκύπτει ότι προς όλες σχεδόν τις πόλεις της Ελλάδας που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» η απάντηση είναι ότι το θέμα δεν έχει κλείσει. Το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο πράγματι το θέμα του σχεδίου παραμένει ανοιχτό ή εάν πρόκειται περί τακτικής μέχρι να γίνουν τα «αποκαλυπτήρια» στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων την ερχόμενη Τετάρτη. Από τη διερεύνηση και τις επαφές με καλά πιλοφορημένες πηγές δεν αποκλείεται ωστόσο και το ενδεχόμενο στην Επιτροπή την Τετάρτη να έρθει τελικά το αρχικό σχέδιο «Αθηνά» και στο Προεδρικό Διάταγμα να υπάρξουν κάποιες (ή και …καμία) αλλαγές.
Ίδωμεν.

Οι φοιτητές υποστήριξαν σθεναρά το Αίγιο
Η παρουσία των φοιτητών του Αιγίου έξω από το υπουργείου Παιδείας όπου πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση από φοιτητές όλης της χώρας, ήταν εντυπωσιακή και σε αριθμό αλλά και σε παλμό, με τους φοιτητές να επιτυγχάνουν τον σκοπό τους… να τους ακούσει δηλαδή το υπουργείο Παιδείας. Πράγματι επί τρίωρο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον Α.Λάσκαρη (εξ απορρήτων συνεργάτης και του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου) παρουσία τετραμελούς αντιπροσωπείας απ`όλες τις πόλεις που πλήττονται και φοιτητές των οποίων παρέστησαν στη χθεσινή κινητοποίηση.
Οι φοιτητές του ΤΕΙ Αιγίου υπερασπίστηκαν το δίκαιο αίτημα της πόλης και των σχολών τους, μίλησαν για τα θετικά του Αιγίου, ανέφεραν κατηγορηματικά ότι κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει για τη φυσικοθεραπεία με τις αποστάσεις των εργαστηρίων από τη σχολή και γενικότερα τόνισαν πως σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμούν να μεταφερθούν οι σχολές τους από το Αίγιο. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν κατόπιν της σύσκεψης οι ίδιοι οι φοιτητές, πήραν τη διαβεβαίωση ότι ο «φάκελος» του ΤΕΙ Αιγίου δεν έχει κλείσει και πως πρόκειται για μία από τις περιπτώσεις που θα εξεταστούν μέχρι την τελευταία στιγμή! Ο Άγγελος Λάσκαρης διεμήνυσε πως για πολλά τμήματα οι αποφάσεις είναι οριστικές, κάτι που δεν φαίνεται να ισχύει για την περίπτωση του Αιγίου, όπου φέρεται ότι θα εξεταστούν όλες οι προϋποθέσεις, προκειμένου να ελεγχθεί εάν και κατά πόσον θα μπορούσαν να λυθούν αυτές που δεν πληρούνται (βλ.μέλη ΔΕΠ) για την περίπτωση του Αιγίου. Γενικότερα η συζήτηση περιεστράφη στις συνθήκες διαβίωσης των φοιτητών στις κατά τόπους πόλεις όπου φοιτούν με τα παιδιά του Αιγίου να πλέκουν το εγκώμιο της Αιγιάλειας.
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα, που αναμφίβολα δείχνει μια πολύ σημαντική κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, περίπου 70 φοιτητές μετέβησαν με πούλμαν που προσέφερε ο δήμος στην Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Από πλευράς δημοτικής αρχής συνόδευσε τα παιδιά ο Θανάσης Παναγόπουλος αλλά κι ο ανεξάρτητος σύμβουλος Φίλιππος Βαρδάλος. Επίσης στην «αποστολή» συμμετείχαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλης Ευαγγελίου και ο Δημήτρης Κόκλας.

theodorakopoulos«Μαραθώνιος» επαφών Θεοδωρακόπουλου
Την ίδια ώρα στην Αθήνα βρισκόταν χθες κι ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος που έδωσε το «παρόν» και στην κινητοποίηση των φοιτητών, ενώ παράλληλα επιδόθηκε σ`ένα πραγματικό «μαραθώνιο» επαφών.
Μεταξύ των προσώπων που είδε χθες ο δήμαρχος Αιγιαλείας ήταν ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής, μαζί με τον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη συνάντησαν στελέχη του υπουργείου Παιδείας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της ΝΔ Ιορδάνη Τζαμτζή. Είχε συνάντηση με την αρμόδια για θέματα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ κα Εύη Χριστοφιλοπούλου αλλά και τον Μ.Ανδρουλάκη, ενώ συναντήθηκε και με τον Αχαιό βουλευτή Βασίλη Χατζηλάμπρου και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Από το σύνολο των συναντήσεων που είχε ο δήμαρχος αποκόμισε όπως σχολίασε μιλώντας χθες βράδυ στον «Ημ», ότι πράγματι το θέμα του ΤΕΙ Αιγίου δεν έχει κλείσει…
Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη όπως είπε θα επισκεφθεί και τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού προκειμένου συναντηθεί με συνεργάτες του πρωθυπουργού. «Θα συνεχίσουμε τον αγώνα σε όλα τα μέτωπα» επανέλαβε.