FARMAKEFTIKOS IATRIKOS Η πολιτική υγείας της κυβέρνησης είναι ανάλγητη και δεν λαμβάνει καθόλου υπόψην το τεράστιο ποσοστό των ανασφάλιστων, αν και είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη η προάσπιση της υγείας των πολιτών της χώρας.
Η κατάσταση αυτή σε συνδυασμό με την συνεχή μείωση των δαπανών για την υγεία δημιουργούν μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που οι εθελοντικές ομάδες δράσης και αλληλεγγύης αδυνατούν να καλύψουν.
Συγχρόνως ο ιατρικός κλάδος απαξιώνεται, συκοφαντείται και χρησιμοποιείται σαν το εξιλαστήριο θύμα της κρίσης.
Ο ΠΙΣ (Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος), η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) και η ΠΟΣΕΥ-ΕΟΠΥΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ) αγωνίζονται για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων ασθενών και ιατρών.
Σε αυτό τον αγώνα συμμετέχει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αιγίου διεκδικώντας:

1.Δημόσια και Δωρεάν Υγεία για όλους τους πολίτες
2.Καμιά δημόσια σταθερή δομή υγείας να μην κλείσει
3.Νομοθετική ρύθμιση για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
4.Επιχορήγηση του συστήματος υγείας από τον τακτικό προϋπολογισμό.
5.Κάλυψη όλων των κενών θέσεων του Νοσοκομείου Αιγίου σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό για εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία
6.24ωρη λειτουργία Μικροβιολογικού και Ακτινολογικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου Αιγίου.
7.Άμεση λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αιγίου
8.Ενδυνάμωση του χαρακτήρα του ΚΥ Ακράτας και αξιοποίηση των εργαστηρίων του.
9.Στελέχωση των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, πλήρη επαναλειτουργία των εργαστηρίων, διατήρηση των εργασιακών σχέσεων των ήδη υπηρετούντων ιατρών και εξασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του σε οποιαδήποτε μεταβατική μεταρρύθμιση.
10.Δυνατότητα σε οποιονδήποτε ελευθεροεπαγγελματία γιατρό το επιθυμεί, σύναψης σύμβασης (που θα διαπραγματευτεί ο ΠΙΣ) με τον νέο φορέα ΠΦΥ που θα δημιουργηθεί.
11.Συμμετέχουμε στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική ΑΠΕΡΓΙΑ στις 6 Νοέμβρη καλώντας όλα τα σωματεία, τους φορείς και όλους τους πολίτες της Αιγιάλειας να στηρίξουν αυτήν την κινητοποίηση που πρέπει να είναι η απαρχή για την αλλαγή πλεύσης των καταστροφικών πολιτικών επιλογών.

Ο ΙΣ Αιγίου με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς τους έχοντες ανάγκη ιατρικών υπηρεσιών συμπολίτες μας, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα τους σε αυτή την άδικη και εξοντωτική κοινωνικοοικονομική κατάσταση, προσφέροντας ανιδιοτελώς όπου ότι και όταν χρειαστεί.