ekaΣυναδέλφισσες – Συνάδελφοι, Το πλήρωμα του χρόνου έφθασε. Κατέθεσα σήμερα 14 Μαρτίου 2013 την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αιγίου και μαζί με αυτή ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους και τα μέλη της Διοίκησης για τη μακροχρόνια συνεργασία. Αυτή η μεγάλη πορεία στο χρόνο και στα συνδικαλιστικά δρώμενα είχε καλές αλλά και άσχημες στιγμές, είχε νίκες και ήττες.
Πιστεύω ακράδαντα και με τη συνείδηση μου ήσυχη ότι υπηρέτησα τους εργαζόμενους σοβαρά και υπεύθυνα και μόνο αυτούς.
Είμαι σίγουρος ότι δεν υπηρέτησα σκοπιμότητες και κάθε άλλου τύπου συμφέροντα. Σ’ αυτή τη διαδρομή πάντα ήθελα να είμαι ωφέλιμος και όχι αρεστός.
Κατέθεσα όλες μου τις δυνάμεις για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει τους αγώνες στην ΕΒΟ το 1991 για να μη κλείσει και πουλήσει ο Μητσοτάκης το εργοστάσιο. Κανένας δεν μπορεί να αδιαφορεί σήμερα για την κατάσταση του εργοστασίου. Μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΒΟ η Δημοτική Αρχή, οι Φορείς της πόλης μας πρέπει να δώσουμε αγώνα για να μη διαλυθεί και πουληθεί το εργοστάσιο. Σε διαφορετική περίπτωση η Αιγιάλεια θα είναι ένας νεκρός Δήμος.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για να παραμείνει μια ανοιχτή, παραγωγική, αναπτυξιακή, κρατική βιομηχανία η ΕΒΟ.
Σ’ αυτή τη συγκυρία της μνημονιακής κυβερνητικής υποταγής με την καταπάτηση βασικών θεμελιακών δικαιωμάτων (εργασιακών – ασφαλιστικών – οικονομικών – κοινωνικών – Συνταγματικών) πρέπει να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, κανένας μόνος του.
Η κατάσταση επιβάλλει τη μέγιστη ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των δυνάμεων στο κοινό αγώνα για να φύγουν οι υποταγμένοι και προσκυνημένοι πολιτικοί.
Η Ελλάδα της ταπείνωσης, της εκμετάλλευσης, της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας, της ανεργίας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης και της υποταγής δεν είναι η δική μας ΕΛΛΑΔΑ.
Θέλω και θα αγωνιστώ για μια Ελλάδα που δεν θα πληγώνει το λαό της, που δε θα εξάγει τους νέους επιστήμονες, αλλά θα τους παρέχει δουλειά, ανάπτυξη, αξιοπρέπεια και πάνω απ’ όλα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Νίκος Κόκλας