gefyraΑπό 20 Μαρτίου 2013 η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου εντάσσεται -όπως είχε προαναγγελθεί- στο δίκτυο της Διαλειτουργικότητας (GRITS), στο οποίο ανήκουν άλλα 4 συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα της χώρας: Αττική Οδός, Ολυμπία Οδός (E.O. Ελευσίνας-Πάτρας), Μορέας (Ε.Ο Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας), Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου (Ε.Ο. Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Τμήμα Μαλιακός-Κλειδί). Χάρη στη Διαλειτουργικότητα, μια υπηρεσία που προσφέρεται δωρεάν, οι οδηγοί μπορούν να ταξιδεύουν στα 5 αυτά οδικά δίκτυα και να περνούν από τις ηλεκτρονικές λωρίδες διοδίων χρησιμοποιώντας έναν και μόνο πομποδέκτη.
Οι συνδρομητές που διαθέτουν e-PASS (Αττικής Οδού), eWAY (Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου) ΟΛΥΜΠΙΑ PASS (Ολυμπίας Οδού) και ΓΕΦΥΡΑ e-pass, μπορούν να κάνουν χρήση της Διαλειτουργικότητας στις μετακινήσεις τους στους συνεργαζόμενους αυτοκινητόδρομους χωρίς να είναι απαραίτητο να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η υπηρεσία έχει ενεργοποιηθεί αυτόματα από το τέλος 2012, ενώ για τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα ενεργοποιηθεί από 20 Μαρτίου 2013.

Οι οδηγοί που ενδιαφέρονται να κάνουν χρήση της νέας υπηρεσίας και δεν διαθέτουν πομποδέκτη, μπορούν να επιλέξουν αυτόν που τους εξυπηρετεί καλύτερα, με βάση τον τόπο διαμονής τους, το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιούν πιο συχνά κ.λπ. Μελλοντικά, η υπηρεσία ενδέχεται να επεκταθεί και στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Τα συνεργαζόμενα οδικά δίκτυα διαθέτουν ενημερωτικό υλικό και αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο χρήσης της νέας υπηρεσίας, τα οφέλη, τις δυνατότητες, καθώς και τις οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της μέσω των ιστοσελίδων τους. Επίσης, το κοινό μπορεί να αναζητά περισσότερες πληροφορίες στα τμήματα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών των συνεργαζόμενων οδικών δικτύων:
Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου 2410 741440 www.aegeanmotorway.gr
Αττική Οδός 210 6682222 www.aodos.gr
Ολυμπία Οδός 22960 95555 www.olympiaodos.gr
Μορέας 2710 562020 www.moreas.com.gr
Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου 26340 39010-11 www.gefyra.gr