DS OKΗ κατήφεια με την οποία ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μετατράπηκε σε νότα αισιοδοξίας μετά την παρέμβαση Θανάση Νταβλούρου –Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλου που μετέφεραν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης όλες τις τελευταίες εξελίξεις με το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να αποφασίζει λίγο μετά τα μεσάνυχτα να μην μεταβεί τελικά σήμερα στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί έξω από το υπουργείο Παιδείας και να εξεταστούν όλα τα νέα δεδομένα. Παρότι υπήρξε και η άποψη να μην αλλάξει η απόφαση τελικά το σώμα, δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν ώρα «μάχης» αποφάσισε να μην ξεκινήσει το πρωί για την Αθήνα, να βρίσκονται ωστόσο σε «επιφυλακή» οι σύμβουλοι μήπως κατά τη διάρκεια της ημέρας ή αύριο Παρασκευή το πρωί, απαιτηθεί να γίνει το «ταξίδι» είτε κάποια άλλης μορφής κινητοποίηση.

Άλλωστε αυτό που τόνισε τόσο ο βουλευτής της ΝΔ, όσο κι ο Αχαιός πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων εν συμβουλίω ήταν η αναγκαιότητα να μην εφησυχάσουμε και να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι μεν, «άγρυπνοι» δε, αφού τα γεγονότα εξελίσσονται από ώρα σε ώρα…

Νταβλούρος: Έχω λόγους… να είμαι αισιόδοξος

Μόνο τυχαία δεν ήταν η ξαφνική επίσκεψη του Θανάση Νταβλούρου κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του ΔΣ όπου χωρίς να δώσει ακριβείς πληροφορίες άφησε σαφέστατα να εννοηθεί ότι έχει λάβει συγκριμένες δεσμεύσεις που τον καθιστούν αισιόδοξο για την τύχη του ΤΕΙ Αιγίου. Ιδιαίτερα ενωτικός στην τοποθέτησή του δεν παρέλειψε ωστόσο να αναφερθεί στις φωνές διαμαρτυρίας που καθιστούσαν «ανεπιθύμητο» ακόμα και τον ίδιο… στην πόλη του Αιγίου, ανέφερε ωστόσο πως δεν παρεξηγεί κανέναν αφού κοινός στόχος είναι η διάσωση του ΤΕΙ Αιγίου!

«Έχω λόγους πλέον να λέω πως μετά τον τιτάνιο αυτό αγώνα, στον οποίο συμμετείχαμε όλοι ισότιμα και με όλες μας τις δυνάμεις, υπάρχουν θετικά αποτελέσματα. Πρέπει βεβαίως να “κουμπώσει” και τυπικά το ζήτημα, ώστε όταν σε λίγες μέρες τυπωθούν τα μηχανογραφικά το Αίγιο να πανηγυρίζει…» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νταβλούρος, ζητώντας από όλους να προστατέψουν τον αγώνα αυτό, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν είναι ώρα ούτε για προσωπικές διαμάχες ούτε βεβαίως ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών. «Κάναμε το χρέος μας, αυτό για το οποίο ο κόσμος μας επέλεξε. Δεν κάνουμε διαγωνισμό για το ποιος έκανε τα περισσότερα. Το Αίγιο είναι ο τελικός πρωταθλητής» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε μια σύντομη ενημέρωση για τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος μη παραλείποντας να αναφερθεί στο ρόλο που έπαιξε ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και στην σημαντικότητα της σύσκεψης των Αθηνών: «Η σύσκεψη που οργάνωσε στην Αθήνα ο συμπατριώτης σας ο Γρηγόρης ο Τριανταφυλλόπουλος με τη συμμετοχή βουλευτών από τις περιοχές που πλήττονται είχε εξαιρετική σημασία για την έκβαση της υπόθεσης…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όταν εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου η πρόεδρος κα Μαρία Τσουκαλά ευχαρίστησε θερμά τον Αχαιό βουλευτή για τη συμβολή του και τον ενημέρωσε πως το πρωί της Πέμπτης το σώμα θα ανέβει στην Αθήνα για συναντήσεις με παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας και όχι μόνο, ο κ. Νταβλούρος απάντησε «Αν πηγαίνετε για να διεκδικήσετε την παραμονή των σχολών, σας λέω πως δεν θα χρειαστεί…. Το θέμα είναι λυμένο. Αρκεί να το προστατέψουμε!!!».

Εξήγησε προς το σώμα τι προηγήθηκε της απόσυρσης με τις συνεχείς

επικοινωνίες και τις συνεννοήσεις ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος

Κληθείς από την πρόεδρο του ΔΣ Μαρία Τσουκαλά να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις ο Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις εξελίξεις όχι μόνο της χθεσινής ημέρας αλλά κυρίως τις βραδινές, με την επανακατάθεση της τροπολογίας για την ερχόμενη Τρίτη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Εξήγησε προς το σώμα τι προηγήθηκε της απόσυρσης με τις συνεχείς επικοινωνίες και τις συνεννοήσεις μιλώντας για το πώς διαμορφώθηκε η κατάσταση που οδήγησε στα χθεσινά γεγονότα και την πρώτη ουσιαστικά κερδισμένη «μάχη» σε πολιτικό επίπεδο.

Κάνοντας μνεία για το πώς «ζυμώθηκαν» οι ενέργειες μέσα στα κόμματα, τις συνεχείς διαβουλεύσεις που αναγκάζουν τον υπουργό Παιδείας να κλείσει το δυνατό περισσότερα μέτωπα και δη αυτό του Αιγίου και της Αχαϊας, μετά την πολιτική ανάδειξη του θέματος και την «σύγκλιση» όλων των διαφωνούντων προς το σχέδιο «Αθηνά».

Σ`αυτό άλλωστε είχε αναφερθεί νωρίτερα κι ο βοηθός δημάρχου Λ.Μαυρουδής που ενημερώνοντας το σώμα αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία του δικτύου πόλεων «που οργάνωσε ο συμπολίτης μας» σηματοδοτώντας εξελίξεις, όπως ανέφερε.