DSCN7398Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου μαζί με κάποιους από τους μαθητές του Σχολείου, επισκέφθηκαν το περασμένο Σάββατο τον οίκο ευγηρίας «Αγ. Χαράλαμπος», προκειμένου να ανταλλάξουν ευχές με τους τροφίμους και το προσωπικό εν όψει της εορτής του Πάσχα. Οι κυρίες του συλλόγου επιμελήθηκαν και πρόσφεραν σπιτικά γλυκά, ενώ τα παιδιά μοίρασαν σε έναν προς έναν πασχαλινές κάρτες που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές, στα πλαίσια του τμήματος Εικαστικών δημιουργιών με την καθοδήγηση επίσης των κυριών του Συλλόγου.
Γονείς και μαθητές δέχθηκαν την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Βρεσθένης κ.κ. Θεοκλήτου και τη θερμή φιλοξενία του προσωπικού, ενώ οι τρόφιμοι δεν έπαψαν να εκφράζουν τη χαρά τους για την επίσκεψη με αγκαλιές, ευχές και πλατιά-πλατιά χαμόγελα. Ξεναγήθηκαν στους ιδιαίτερα επιμελημένους χώρους του ιδρύματος καθώς και στις εγκαταστάσεις του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Αγγελουδάκια», όπου εκεί οι μικροί μαθητές είχαν μάλιστα την ευκαιρία να παίξουν για λίγο στην παιδική χαρά! Όταν ήρθε η στιγμή της αποχώρησης, μικροί και μεγάλοι διαπίστωσαν πόσο πιο «γεμάτοι» από συναισθήματα και χαρά έφευγαν εξαιτίας της εγκάρδιας αγάπης και ευγνωμοσύνης που έλαβαν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες ενώ κοινή πεποίθηση όλων είναι η τακτική επανάληψη ανάλογων εκδηλώσεων στο προσεχές μέλλον.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου θέλησε με το συμβολικό έστω αυτό τρόπο να προσφέρει λίγες στιγμές χαράς στους ηλικιωμένους τροφίμους και να εκφράσει έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή του στο συγκεκριμένο ίδρυμα που αποτελεί κόσμημα για την πόλη μας αλλά και ένα αποκούμπι σταθερότητας και ελπίδας για πολλούς ανήμπορους συμπολίτες μας και που τόσο πλήττεται (όπως και όλα τα ιδρύματα άλλωστε) από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας. Παράλληλα θέλησε να εμπνεύσει στα μικρά παιδιά την αγάπη και το σεβασμό για την τρίτη ηλικία. Μικροί και μεγάλοι αναγνώρισαν στα μάτια των γερόντων το δικό τους γλυκό «παππού» και «γιαγιά» και για τους περισσότερους η συγκεκριμένη επίσκεψη αποτέλεσε εμπειρία ζωής που θα θυμούνται για πολύ καιρό.