FARMAKEFTIKOS IATRIKOS Το ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση είναι ακόμα μια μνημονιακή επιλογή και καμιά σχέση δεν έχει με τον εξορθολογισμό και το νοικοκύρεμα του ακαδημαϊκού χάρτη όπως υποκριτικά δηλώνει η κυβέρνηση.Οι ίδιοι που έσπειραν παντού στην Ελλάδα σχολές χωρίς πολλές φορές επιστημονικό αντικείμενο και επαγγελματικό προσανατολισμό, χωρίς τις απαραίτητες υποδομές, χωρίς αναγκαίο προσωπικό, για καθαρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες, έρχονται τώρα να αποδιοργανώσουν για μια ακόμα φορά τοπικές κοινωνίες και να δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα σε φοιτητές που ήδη έχουν ξεκινήσει μια εκπαιδευτική διαδικασία και βρίσκονται στον αέρα.
Θεωρούμε ότι αυτού του είδους οι αποφάσεις είναι στα πλαίσια συρρίκνωσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης.
Η όποια τροποποίηση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας πρέπει να προκύψει μέσα από μελέτη και προτάσεις του φοιτητικού κινήματος, των καθηγητών, και των αναγκών της σύγχρονης κοινωνίας. Πρέπει να παρθούν σοβαρά υπόψη τοπικές ιδιαιτερότητες, υπάρχουσες υποδομές καθώς επίσης και η περιφερειακή ανάπτυξη. Πρέπει τα γνωστικά αντικείμενα να συνδεθούν με την παραγωγική διαδικασία για την κάλυψη των κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.
Κανένας φοιτητής δεν πρέπει να διακόψει τις σπουδές του ή και να αναγκαστεί να μετακινηθεί πριν ολοκληρώσει τον απαραίτητο χρόνο σπουδών που προβλεπόταν κατά την εισαγωγή του στο συγκεκριμένο τμήμα.
Αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι ότι η Παιδεία (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια) όπως και η Υγεία άλλωστε, πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλους τους πολίτες της χώρας ΔΗΜΟΣΙΕΣ και ΔΩΡΕΑΝ
Για τα τμήματα των ΤΕΙ της πόλης μας πιστεύουμε ότι και το αντικείμενό τους καθώς και η ζήτηση δικαιολογούν απόλυτα τη συνέχειά τους, ενώ η κτιριακή υποδομή είναι επαρκής και υπάρχει η δυνατότητα για παραπέρα ανάπτυξη.
Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών, των διδασκόντων καθηγητών, του απασχολούμενου προσωπικού και των φορέων της Αιγιάλειας.

Αίγιο 14.2.13

Για το ΔΣ του ΙΣ Αιγίου

Ο Πρόεδρος             Η γραμματέας

Σ. Κοίλιας                  Α. Υφαντή