PED SΤρία θέματα μείζονος σημασίας ζητήματα θα συζητηθούν στις τρεις επόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και σε μικρό χρονικό διάστημα.Η πρώτη συνεδρίαση έχει ήδη προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου όπου θα τεθεί προς συζήτηση το αγροτικό ζήτημα. Για την ακρίβεια θα τεθούν όλα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά τις πρόσφατές αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά ταυτόχρονα θα συζητηθεί και η συνολικότερη πολιτική της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τον πρωτογενή τομέα, την ανασυγκρότησή του, την μέχρι σήμερα πορεία αυτής της προσπάθειας και τις προοπτικές της.

Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση (Πέμπτη 28/2) θα εισαχθεί προς συζήτηση η ολοκληρωμένη πρώτη φάση του χωροταξικού σχεδιασμού ολόκληρης της Περιφέρειας, όπου γίνεται καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και μαζί μια πρώτη προσέγγιση της υπάρχουσας σχέσης μεταξύ του χωροταξικού σχεδιασμού και των υφισταμένων αναπτυξιακών, τομεακών και λοιπών προγραμμάτων.

Τέλος, στις αρχές Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση με αντικείμενο το ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Για την ακρίβεια το Περιφερειακό Συμβούλιο θα εξετάσει την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ, όπως αποτυπώνεται στις εντάξεις και στις συμβασιοποιήσεις έργων και δράσεων καθώς και στις απορροφήσεις κονδυλίων κατά την τρέχουσα περίοδο ενώ επίσης θα τεθεί και το θέμα της προετοιμασίας για την επόμενη Προγραμματική Περίοδο.

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη μέχρι σήμερα λειτουργία του χαρακτηρίζεται από υψηλό επίπεδο δημοκρατικής και πολιτικής λειτουργίας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και συνέχισε: «Μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες θα εισαχθούν προς συζήτηση τρία κεφαλαιώδη θέματα που συναρτώνται όχι μόνο με το παρόν αλλά και με το μέλλον της Περιφέρειας. Πιστεύω ότι θα έχουμε συνεδριάσεις υψηλού επιπέδου που θα μας επιτρέψουν τη μέγιστη δυνατή αποσαφήνιση της κατάστασης και των στόχων μας ενώ επίσης θα αναζητήσουμε γύρω από αυτούς τους στόχους τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».