tsoukalisΣυνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη με τον νέο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη.Kκλιμάκιο της Δημοκρατικής Αριστεράς αποτελούμενο από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο Νίκο Τσούκαλη και τον Βουλευτή Τρικάλων Γιώργο Κυρίτση, συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη και συζήτησαν εκτενώς ζητήματα που σχετίζονται με το έργο της νέας Γενικής Γραμματείας.

Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τόνισαν την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης των απαραίτητων ενεργειών, προκειμένου η νέα Γραμματεία να καταστεί λειτουργική και αποτελεσματική και κυρίως την χωρίς καθυστερήσεις ένταξη υπό την εποπτεία του νέου Γενικού Γραμματέα τόσο του ΣΔΟΕ όσο και της ΓΓΠΣ. Επίσης η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε σε βάθος για τον βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό της νέας υπηρεσίας και δήλωσε την αμέριστη υποστήριξή της στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.
Περάν αυτών οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:
1. Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο: από την συζήτηση επιβεβαιώθηκε η κοινή πεποίθηση ότι οι έλεγχοι πρέπει να ξεκινήσουν από τους μεγαλό-οφειλέτες του Δημοσίου με απώτερο στόχο την ενίσχυση των δημόσιων εσόδων. Για ό,τι αφορά τους μικρό-οφειλέτες θα πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια διευκολύνσεων και να αποφευχθούν ακραίες ενέργειες.
2. Δόσεις για την τακτοποίηση οφειλών: επιβεβαιώθηκε η ανάγκη αναθεώρησης του υφιστάμενου πλαισίου με διπλό στόχο. Αφενός, την ενίσχυση της ευελιξίας του συστήματος έτσι ώστε σε περιπτώσεις συνεπών φορολογούμενων που βρίσκονται σε θέση αδυναμίας να αντιμετωπίζουν ρυθμίσεις αποπληρωμής που ανταποκρίνονται στις δυνατότητές τους. Αφετέρου, να αποτραπεί το φαινόμενο διαιώνισης φορολογικών οφειλών. Ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε την αντιπροσωπία της ΔΗΜΑΡ ότι επεξεργάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση.
3. Λίστες φορολογούμενων με μεγάλα εμβάσματα στο εξωτερικό. Η αντιπροσωπία της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκε εκτενώς για την εξέλιξη των ελέγχων και τόνισε την ανάγκη γρήγορης ολοκλήρωσης των σχετικών διαδικασιών με μέριμνα όμως το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών και την αποφυγή αναίτιων στοχοθετήσεων. Και οι δύο συμφώνησαν στην μέγιστη ανάγκη διαφάνειας.
4. Ακεραιότητα δημόσιων λειτουργών. Η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ καλωσόρισε την πρωτοβουλία του νέου Γενικού Γραμματέα να θέσει ως προαπαιτούμενο τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες κάθε υπαλλήλου που επιθυμεί να καταλάβει θέση διευθυντή σε ΔΟΥ. Επιπρόσθετα επανέφερε την πρότασή της, υποχρέωση αυτή να επεκταθεί για όλες τις θέσεις διευθυντών, διευθυνόντων συμβούλων, μελών Διοικητικών Συμβουλίων κ.ο.κ. Δημοσίων Επιχειρήσεων, Οργανισμών και εν γένει για κάθε άτομο που καταλαμβάνει θέση δημόσιας ευθύνης.
Πέραν αυτών, οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ενημέρωσαν τον κ. Θεοχάρη για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το κόμμα σε σχέση με τις δεσμευμένες καταθέσεις και τις ανείσπρακτες αστικές αποφάσεις δύο προτάσεις οι οποίες μπορεί να αποφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια στα δημόσια ταμεία.