teiΗ ΠΑΕ Παναιγιάλειος 1927 συναισθανόμενη πλήρως τον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζει ο αθλητισμός και εκπροσωπώντας τον φίλαθλο κόσμο της Αιγιάλειας εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της και την ανησυχία της για την δρομολογούμενη απομάκρυνση των τμημάτων ΤΕΙ του Αιγίου από την πόλη μας. Είναι μια απόφαση που σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση που υφίσταται οδηγεί στον απόλυτο «μαρασμό» της πόλης του Αιγίου.
Όλη η Αιγιάλεια έχει αγκαλιάσει την λειτουργία των συγκεκριμένων τμημάτων. Είναι απαράδεκτο όταν τα συγκεκριμένα τμήματα κατά την περίοδο λειτουργίας τους στο Αίγιο έχουν καταστεί από τις πλέον αναγνωρίσιμες και περιζήτητες σχολές στην Ελλάδα, να αποφασίζεται η απομάκρυνσή τους από την πόλη μας από την στιγμή μάλιστα που ο Δήμος έχει δωρίσει για την στέγασή τους ανυπολόγιστης αξίας ακίνητο και έχει συνδράμει τα μέγιστα για την υλικοτεχνική τους υποδομή.
Είναι απορίας άξιο με ποια κριτήρια αποφασίζεται η απομάκρυνση των ανωτέρω τμημάτων όταν η λειτουργία τους στο Αίγιο δεν επιβαρύνει οικονομικά το ΤΕΙ, όταν ο σύλλογος διδασκόντων των τμημάτων είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην μετακίνηση των τμημάτων, όταν όλοι οι φοιτητές δεν μπορούν να διανοηθούν και συγχρόνως είναι κατηγορηματικά αντίθετοι στην απομάκρυνσή τους από το Αίγιο.
Οι ανωτέρω συνισταμένες αποδεικνύουν ότι είναι ατυχής η συγκεκριμένη απόφαση και δεν εδράζεται σε αντικειμενικά επιχειρήματα που να την δικαιολογούν. Αντίθετα είναι μια απόφαση που δεν συνάδει με τον αποκεντρωτικό χαρακτήρα με τον οποίο θα πρέπει να λειτουργεί το κράτος παρά τις όποιες εξαγγελίες έχουν κατά καιρούς διατυπωθεί.
Η παραμονή των ΤΕΙ στο Αίγιο είναι μια Παναιγιάλεια και Δίκαιη απαίτηση και το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από το πρωτοφανές συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην πόλη μας στις 22 Φεβρουαρίου 2013 όπου συμμετέχουν όλοι οι κάτοικοι της Αιγιάλειας, όλοι οι επιστημονικοί φορείς και όλες οι υπηρεσίες δημόσιες και ιδιωτικές θα είναι κλειστές.
Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς έστω και την ύστατη στιγμή να συμπλεύσουν με την απαίτηση όλου του κόσμου της Αιγιάλειας και τα τμήματα του ΤΕΙ να παραμείνουν στην πόλη μας.
Εκ του Δ.Σ.