pano papanikolouΑναμενόμενα αιχμηρή ήταν η αντίδραση εκ μέρους της Δυτικής Αιγιάλειας, σχετικά με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αιγίου που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί κατά της εκτέλεσης του έργου του ΧΥΤΑ στην περιοχή της Παπανικολούς. Εκτός του ότι μιλούν ανοιχτά για διαστρέβλωση των ισχυρισμών τους στο δικαστήριο, διαμηνύουν για μια ακόμη φορά πως το έργο δεν πρόκειται να κατασκευαστεί και τονίζουν πως πλέον θα υπάρχει 24ωρη φρούρηση επ’αόριστον στη γύρω περιοχή, ώστε να μην περάσουν τα μηχανήματα του εργολάβου για να εγκατασταθεί.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των Τ.Κ. Δυτικής Αιγιαλείας, η Επιτροπή Αγώνα, η Κίνηση Νέων και η Κίνηση Πολιτών Ερινεού, αναφέρουν:
“Μετά την απορριπτική απόφαση των ασφαλιστικών, μια απόφαση που δείχνει ότι πρυτάνευσαν τα πολιτικά και όχι τα νομικά κριτήρια -αφού το δικαστήριο όχι μόνον δεν έλαβε υπόψη τους ισχυρισμούς μας, αλλά επιπλέον τους διαστρέβλωσε- σύσσωμη και ενωμένη σε μια γροθιά, η τοπική κοινωνία της Δυτικής Αιγιαλείας είναι στο πόδι.

Ο κ. Δήμαρχος Αιγιαλείας, «βιάστηκε» να πανηγυρίσει ότι δήθεν μετά από αυτή την απόφαση «άνοιξε» ο δρόμος για την εγκατάσταση του εργολάβου. Κανένας δρόμος δεν άνοιξε και φυσικά δεν πρόκειται να ανοίξει. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα ασφαλιστικά δεν αποτελούσαν εμπόδιο, άλλα είναι τα εμπόδια και τα προβλήματα που έχουν και το γνωρίζουν πολύ καλά (π.χ. χρηματοδότηση έργου, νομικά κενά κλπ.)

Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ένα έγκλημα, τη στιγμή μάλιστα που προχωράει η κατασκευή εργοστασίου στου Φλόκα, στο όνομα κάποιων συμφερόντων και πολιτικών αποφάσεων. Εάν οι αρμόδιοι συνεχίζουν να κλείνουν αυτιά και μάτια στις παρανομίες ενός τέτοιου έργου, εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, με οποιοδήποτε κόστος.

Ήδη, απ’ αυτή τη στιγμή ανατέθηκε σε ομάδες να φυλάσσεται η περιοχή επ’ αόριστον. Ας το πάρουν απόφαση ότι το έργο αυτό είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ. Εάν αρνούνται να δουν το ρέμα και τα νερά στην Παπανικολού, ας προσέξουν καλά, γιατί το ρέμα γρήγορα γίνεται ποτάμι ορμητικό και θα τους παρασύρει.

Ενημερώνουμε τους κατοίκους, ότι τίποτα δεν τελείωσε. Ο αγώνας στο δρόμο ξεκινάει πάλι και οι δικαστικοί αγώνες θα συνεχιστούν, καταθέτοντας αύριο τη σχετική αγωγή.

Τονίζουμε και πάλι ότι εμείς από την πλευρά μας είμαστε ΕΔΩ και τους περιμένουμε. Η πολιτεία από την πλευρά της ας αναλάβει τις ευθύνες της”.

πηγή:filodimos.gr