SONY DSCΣτο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου, η δεύτερη προγραμματισμένη διάλεξη από τον κ. Κώστα Κοτσανά, μηχανολόγο-μηχανικό και εκπαιδευτικό, εμπνευστή και δημιουργό του «Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας». Ο κ. Κοτσανάς, του οποίου η κινητή έκθεση φιλοξενείται στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου με πρωτοβουλία της ΔΗΚΕΠΑ, υποδέχθηκε τους επισκέπτες και συνομίλησε μαζί τους για τα εκθέματα, τη χρηστικότητά τους κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας.

Πριν ξεκινήσουν οι διαλέξεις, τα παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, που βρέθηκαν στο χώρο, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον εμπνευστή της έκθεσης αλλά και να παίξουν ένα αρχαιοελληνικό παιχνίδι, υπό την επίβλεψη και τις υποδείξεις του κ. Κοτσανά.

Ακολούθησε η διάλεξη του κ. Κοτσανά με θέμα «Τα Μουσικά Όργανα των αρχαίων Ελλήνων». Μια μουσική διαδρομή στην αρχαιότητα, που ξεκίνησε από τη λύρα του Ερμή και την κιθάρα του Απόλλωνα για να φτάσει ως τον ελικώνα του Πτολεμαίου και την ύδραυλη του Κτησιβίου.

Για δεύτερη εβδομάδα, τη διάλεξη παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αρκετοί συμπολίτες, φίλοι της μουσικής και εν γένει του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Ανάμεσά τους βρέθηκαν και μέλη του Συλλόγου «Νέα Πνοή» Διακοπτού, που πραγματοποίησαν οργανωμένη επίσκεψη με πρωτοβουλία της κας Βασιλικής Καραπαναγιώτη-Βούλγαρη.

Οι παρευρισκόμενοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από το πώς τα μουσικά όργανα της αρχαίας Ελλάδας εξελίχθηκαν στο πέρασμα του χρόνου αλλά και με το πόσες αντιστοιχίες υπάρχουν με τα όργανα της λεγόμενης κλασσικής μουσικής.

Για το ΔΣ της ΔΗΚΕΠΑ
Η πρόεδρος
Βασιλική Ψυχράμη