ekaΕμείς οι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι που συγκεντρωθήκαμε στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Αιγίου που έγινε την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 10 το πρωί στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο Διαπιστώνουμε
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό. Χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για την ποινικοποίηση των αγώνων, επιστρατεύει εργαζόμενους, απειλεί ακόμα και με εξαφάνιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση της απεργίας. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την πολιτική.
Η εμμονή των Τροικανών και της Κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η κατακόρυφη μείωση των εισοδημάτων μας, η φορολεηλασία και τα απανωτά χαράτσια, η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, οι απολύσεις στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, η δραματική αύξηση της ανεργίας, η διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των κοινωνικών αγαθών όπως της Παιδείας και της Υγείας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του Δημόσιου Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και η δραματική μείωση των Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων, η συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Η όψιμη αναγνώριση των Τροικανών, για «λαθεμένη συνταγή», επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι όλο το πρόγραμμα και η συνταγή είναι λάθος μιας και ο κύριος στόχος τους ήταν η κατάργηση των βασικών, συλλογικών, εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας. Το μέγα λάθος Τρόικας και Κυβέρνησης είναι πως κατέστρεψαν τον ελληνικό λαό και τη χώρα.
Απεργούμε και διεκδικούμε
Ώ• Ανατροπή των αντεργατικών και αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών
Ώ• Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Ώ• Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
+ Να μη διαλυθεί η κοινωνική δομή Βοήθεια στο σπίτι. Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα και να παραμείνει η πλέον κοινωνική μονάδα σε δράση.
Όχι στην απαξίωση, στη διάλυση και το ξεπούλημα της Αμυντικής Βιομηχανίας. Για πολλοστή φορά οι εργαζόμενοι των ΕΑΣ παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που βασανίζουν τους εργαζόμενους και να δώσουν βιώσιμη λύση για την αναπτυξιακή και παραγωγική πορεία της εταιρείας. Αποτελεί εθνική ντροπή η διάλυση των ΕΑΣ και εθνική προδοσία το ξεπούλημα ΕΑΣ.
+ Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
Κατάργηση των επιστρατεύσεων και των κυβερνητικών Συνταγματικών εκτροπών.
Καμία απόλυση για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου και των φορέων του Δημοσίου.
Η ανάλγητη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, έχει ως κύριο στόχο τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα.
Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών.
+ Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
+ Υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης.
Χρηματοδότηση, ενίσχυση και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ

+ Όχι στη μεταφορά των σχολών ΤΕΙ ΑΙΓΙΟΥ.
Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς ζήτησης και επιπέδου φοιτητών και διαθέτουν άριστο επιστημονικό διδακτικό προσωπικό. Ο βαθμός εισαγωγής στα ΤΕΙ Αιγίου είναι από τους υψηλότερους ανάμεσα σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας. Είναι βιώσιμο από πλευράς χώρων καθώς λειτουργούν σε εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο Αιγιαλείας, 70 στρέμματα και 18.000 τετραγωνικά στεγασμένων χώρων με απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης και κάλυψης άλλων τμημάτων.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη σκληρή και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.ΑΙΓΙΟΥ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΚΛΑΣ
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ