Φωτο νεα 2Με αφορμή την γραπτή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, που εξεδόθη επίσημα χθες 9 Ιανουαρίου 2012 και με την οποία αναστέλλεται οριστικά το κλείσιμο της Εφορίας (Δ.Ο.Υ) Αιγίου και κατά συνέπεια η μεταφορά της στην Α’ Δ.Ο.Υ Πατρών (όπως αρχικά προέβλεπε κυβερνητική απόφαση), ο Υπ.Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και Επικεφαλής της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Εδώ κι ενάμιση περίπου μήνα, με αποκορύφωμα την προ ημερών προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, οι ασχολούμενοι πολιτικά αλλά και θεσμικά με την κυβερνητική απόφαση για κλείσιμο της Δ.Ο.Υ Αιγίου, που αποτελούσε κραυγαλέο λάθος του Υπουργείου Οικονομικών, καταφέραμε να πείσουμε με ουσιαστικά επιχειρήματα και έντονη άσκηση πίεσης προς πάσα κατεύθυνση, στην άρση αυτής της βιαστικής υπουργικής πράξης.
Παρά ταύτα, ευτυχώς ολίγοι “άπιστοι πολιτικοί “Θωμάδες”, όλη αυτήν την περίοδο ακόμα και χθες, επέλεξαν να εμφανίζονται δημόσια ως υπονομευτές της όλης αυτής επίπονης και επίμονης προσπάθειας, που ξεκίνησε με έμμονες αρνήσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για να καταλήξει στο προ ημερών τελεσίδικο “ναι” του Πρωθυπουργού!
Ο μεν διαγραφείς Αχαιός Βουλευτής της ΝΔ και καθημερινός κατήγορος του Α.Σαμαρά κ. Νικολόπουλος, με ανακοίνωσή του μας χλεύαζε πως…”ο Στουρνάρας μας κοροϊδεύει”, για το θέμα”. Τώρα αλήθεια, εκεί στην δική του “πολιτική έρημο”, παλλόμενος τελευταία μεταξύ Βουλής και Δήμου Πατρέων, μεταξύ Καμένου- Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος – Ψωμιάδη – ΛΑ.Ο.Σ και Ανεξαρτήτων Βουλευτών …αναζητώντας εναγωνίως μια κάποια κομματική στέγη,τι έχει να μας πει;
Ο δε “Πολιτευτής ΝΔ” – αν ακόμα νιώθει ως τέτοιος – κ. Τσιγκρής, που καθημερινώς μετεκλογικά επιδίδεται σε αντικυβερνητικές ανακοινώσεις παντός τύπου και ο οποίος μόλις χθες ατυχώς μίλησε για “δήθεν παρεμβάσεις διαφόρων παραγόντων του νομού” και ” εμπαιγμό της Αιγιάλειας”…δεν ήξερε, δεν ρώταγε;
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έχει την ύψιστη σημασία για τους πολίτες,εμπόρους και επαγγελματίες, είναι η διάσωση της νευραλγικής σημασίας Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας του Αιγίου κι ολόκληρης της Αιγιάλειας, την οποία κάποιοι από μας, θεσμικά και υπερκομματικά πιστέψαμε και καταφέραμε, με κύριο σύμμαχό μας εν τέλει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό της χώρας Α.Σαμαρά”!