Επαναβεβαίωσαν το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά την συνάντηση Νταβλούρου –Τσούκαλη με τον υφυπουργό Γ.Μαυραγάνη, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, ανέφεραν στο δήμαρχο Αιγιαλείας ότι πράγματι η Αχαϊα «χωράει» και τρίτη ΔΟΥ με την Αιγιάλεια να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Συγκεκριμένα από πλευράς Στ.Θεοδωρακόπουλου το ταξίδι στην Αθήνα για το συνέδριο της ΚΕΔ τη Δευτέρα συνδυάστηκε με σειρά επαφών και επισκέψεων σε Υπουργεία και Οργανισμούς με στόχο την προώθηση θεμάτων του δήμου. Βεβαίως από την «ατζέντα» δεν θα μπορούσε να λείψει η ΔΟΥ με το δήμαρχο να επισκέπτεται το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς ωστόσο να υπάρχει δυνατότητα συνάντησης με τον ίδιο τον υφυπουργό Οικονομικών Γ.Μαυραγάνη. Συναντήθηκε όμως μεταξύ άλλων με τον Φ.Κουρμούση, σύμβουλο του υφ.Οικονομικών και πρόεδρο της Επιτροπής που έχει κάνει και τον τελικό σχεδιασμό (που τελικά εγκρίθηκε) για τη συγχώνευση των ΔΟΥ. Ο Στ.Θεοδωρακόπουλος έφυγε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το υπουργείο αφού το «μήνυμα» που δόθηκε ήταν πως πράγματι στην Αχαϊα μπορεί να «χωρέσει» βάσει των στοιχείων (ΑΦΜ κλπ αριθμός εξυπηρετούμενων πολιτών) μία ακόμα ΔΟΥ και αυτή μπορεί να είναι η ΔΟΥ του Αιγίου που εξυπηρετεί άλλωστε και τα Καλάβρυτα.
«Περιμένουμε την υπουργική απόφαση ώστε να μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ξεπεράστηκε ο σημαντικός αυτός σκόπελος» ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Ημ» ο Στ.Θεοδωρακόπουλος.