Συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω στη Πάλαιρο, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόνιτσας και της ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας, τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 23, 24 και 45 ετών και ένας 20χρονος ομογενής από την Αλβανία, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ζωοκλοπής, ζωοκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη με την κατηγορία του ηθικού αυτουργού ένας ακόμη ημεδαπός ηλικίας 28 ετών.

Η σύλληψη των πέντε ημεδαπών είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ερευνών των αστυνομικών για την εξιχνίαση ζωοκλοπών που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα στη περιοχή.

Ειδικότερα χθες (8-11-2012) νωρίς το πρωί, οι δράστες κινούμενοι με δυο οχήματα, μετέβηκαν σε ποιμνιοστάσιο 35χρονου ημεδαπού, στην Πάλαιρο, όπου αφαίρεσαν πέντε αμνοερίφια.

Αμέσως μετά την κλοπή, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και σε έλεγχο που ενήργησαν στα οχήματά τους βρήκαν τα πέντε ζώα που μόλις είχαν αφαιρέσει τα οποία αφού κατέσχεσαν απέδωσαν στον παθόντα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της 45χρονης συλληφθείσας στην Πάλαιρο, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

• Δύο πιστόλια κρότου
• Μία κυνηγετική καραμπίνα
• Ένα αεροβόλο όπλο
• Ένα τοξοβόλο όπλο με τέσσερα βέλη
• Μία γεμιστήρα
• Τρεις μπαλντάδες κοπής κρέατος
• Τρεις λίμες τρόχησης μαχαιριών και
• Δέκα τρία μαχαίρια κοπής κρέατος

Από την αστυνομική έρευνα που ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας προέκυψε ότι το τελευταίο μήνα, οι πέντε δράστες ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει άλλες πέντε ζωοκλοπές – ζωοκτονίες στην ευρύτερη περιοχή αφαιρώντας συνολικά ένα μοσχάρι και δεκαεννέα αμνοερίφια τα οποία κατέληγαν σε ψησταριές και κρεοπωλεία των Ιωαννίνων.

Για την διάπραξη των ζωοκλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν δύο οχήματα, στα οποία φόρτωναν τα αμνοερίφια, ενώ τα βοοειδή, τα θανάτωναν με χρήση όπλου στο χώρο της κλοπής αφαιρώντας το κρέας τους.

Κατά τις έρευνες κατασχέθηκαν επίσης έξι κινητά τηλέφωνα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα επικοινωνίας για την διάπραξη των ζωοκλοπών καθώς και τα δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των κλεμμένων ζώων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδος και κρατούνται προκειμένου απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή.

Τις έρευνες οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη και το προανακριτικό έργο ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.