Με αφορμή το διεθνές κλίμα που δημιουργείται για τη χώρα μας, μετά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου από τη Βουλή, ο Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Άρθρο στους New York Times (ΝΥΤ) με τον τίτλο “Η Ελλάδα πίνει το κώνειο” επισημαίνει ότι η ελληνική Βουλή έκανε ότι είχε να κάνει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

“Γεγονός είναι ότι σχεδόν όλα στο πακέτο λιτότητας έχουν δοκιμαστεί και πριν και έχουν αποτύχει παταγωδώς…” λέει το άρθρο των ΝΥΤ, που γράφει παρακάτω ότι οι Έλληνες “…χάνουν την εμπιστοσύνη τους σε ένα πολιτικό σύστημα που απέτυχε να τους προστατεύσει από την οικονομική καταστροφή”.

“Υποπτευόμαστε πως πολλοί από τους πιστωτές γνωρίζουν ότι απάντηση δεν είναι η περισσότερη λιτότητα…” αναφέρει, για να καταλήξει ότι “…μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν αμφισβητήσει την αρχηγό της ισχυρότερης ευρωπαϊκής οικονομίας, την Γερμανίδα καγκελάριο, που συνεχίζει να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα πιέσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις”.

Παράλληλα, με τον τίτλο “Εξέγερση εν όψει”, ο αρθρογράφος των γερμανικών Financial Times εκτιμά ότι όταν αρχίζουν να εφαρμόζονται τα νέα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η ύφεση “…ανεξάρτητοι παρατηρητές δεν απομακρύνουν το ενδεχόμενο εξέγερσης”.

“Τα πνεύματα είναι οξυμένα, κάθε νέο πακέτο σπρώχνει τους Έλληνες βαθύτερα στην απελπισία…” λέει ο αρθρογράφος, αναφερόμενος τόσο σε συνομιλίες του με διαδηλωτές έξω από τη Βουλή την Τετάρτη όσο και στα τεκταινόμενα εντός Κοινοβουλίου.

Από την άλλη μεριά, “Στα όρια του εμφράγματος” είναι ο τίτλος του σχολίου που επιγράφει η Süddeutsche Zeitung σύμφωνα με την Deutsche Welle.

H εφημερίδα περιγράφει με σαφήνεια τη δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία με τους μισθούς και τις συντάξεις να κόβονται, τους άνεργους, τους ανασφάλιστους και τους νέους, οι οποίοι σκέφτονται μόνο να μεταναστεύσουν.

Όσο για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν η εφημερίδα επισημαίνει: “Η Ελλάδα με τα νέα μέτρα που ψήφισε έχει ικανοποιήσει τις περισσότερες απαιτήσεις των δανειστών. Άμεσα θα ισχύσουν αυξημένα φορολογικά μέτρα και μειώσεις μισθών. Εάν θα εφαρμοστούν όλες οι μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν αυτό είναι αμφίβολο. Διότι κάτι τέτοιο απαιτεί ελπίδα. Αλλά αυτή την ελπίδα δεν μπορούν οι Έλληνες να τη δημιουργήσουν μόνοι τους…”.

Κατόπιν των παραπάνω, τα δικά μας σχόλια είναι περιττά…»._