Συνταξιούχοι και επιδοματούχοι του ΟΓΑ, κατέκλυσαν και χθες τα καταστήματα των ΕΛΤΑ για να πάρουν μέρος στην απογραφή ώστε να μην διακοπεί η καταβολή της σύνταξής τους ή οποιασδήποτε άλλης παροχής λαμβάνουν από τον ΟΓΑ. Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα στους ασφαλιστικούς οργανισμούς και στην αγορά εργασίας, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης αποφάσισε την καθολική απογραφή -με τη διαδικασία της φυσικής παρουσίας- όλων των συνταξιούχων και επιδοματούχων του ΟΓΑ (πολυτεκνικά επιδόματα, συντάξεις, συντάξεις ανασφαλίστων και υπερήλικων).
Η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Νοεμβρίου.
Όσοι δεν πάρουν μέρος στη διαδικασία της απογραφής θα γίνεται αυτόματα διακοπή της καταβολής σύνταξης ή οποιασδήποτε παροχής τους.
Χθες Τετάρτη πλήθος συνταξιούχων βρέθηκαν στο κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Αίγιο και ακολούθησαν τη διαδικασία της απογραφής.  Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ανακοίνωση και στην Αχαϊα, φαίνεται πως υπάρχουν περιστατικά με κάποιους που εισέπρατταν συντάξεις χωρίς… να είναι οι δικαιούχοι.