Κατά τη σημερινή συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και πέραν της γενικής ατζέντας που είχε η συνάντηση, έθεσε στον πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ. δύο ειδικά θέματα που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα.

Το πρώτο ζήτημα που ανέφερε ο Απόστολος Κατσιφάρας αφορά την επείγουσα ανάγκη επανεκκίνησης των έργω στους δύο μεγάλους οδικούς άξονες, την Ολυμπία και την Ιόνια οδό. «Η διακοπή των εργασιών» τόνισε ο Περιφερειάρχης «σηματοδοτεί την διαιώνιση του αποκλεισμού της Δυτικής Ελλάδας από το σύγχρονο δίκτυο των αυτοκινητόδρομων και υπογραμμίζει τη διαιώνιση της αναπτυξιακής υστέρησης στη Δυτική Ελλάδα».

Ταυτόχρονα ο Απόστολος Κατσιφάρας τόνισε ότι η επανέναρξη των εργασιών στους δύο οδικούς άξονες, πέραν των λοιπών επιπτώσεων, θα επιδράσει άμεσα και θετικά στον τομέα της απασχόλησης.

Ο Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του ανέφερε ότι το πρόβλημα της επανεκκίνησης στα δύο μεγάλα αυτά οδικά έργα αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και υπογράμμισε το συνεχές του ενδιαφέρον για το ξεμπλοκάρισμα των έργων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Απόστολος Κατσιφάρας ανέφερε ότι το ζήτημα της επανέναρξης των έργων στους δύο αυτοκινητόδρομους, είναι αποφασισμένος να το θέτει «σε όλες τις συναντήσεις που θα έχω στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και σε όλα τα επίπεδα και τους συνομιλητές του».

Ταυτόχρονα και κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΔΗ.ΜΑΡ. για την προετοιμασία που κάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου να εφαρμοστεί πιλοτικά στη Δυτική Ελλάδα πρόγραμμα ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, πρωτοβουλία που συνάντησε το ζωηρό ενδιαφέρον του Φώτη Κουβέλη.