Με ανοιχτή επιστολή προς τους νέους βουλευτές του νομού Αχαϊας κάτοικοι που αντιδρούν στην χάραξη της ΕΡΓΟΣΕ για τη σιδηροδρομική γραμμή ζητούν να μην προχωρήσει η «περιβαλλοντική καταστροφή» όπως χαρακτηρίζουν τη βόρεια χάραξη και προβαίνοντας σε μια σειρά καταγγελιών καλούν δήμο, περιφέρεια αλλά και τον Εισαγγελέα να παρέμβει.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από τον εκπρόσωπο διαμαρτυρόμενων κατοίκων κ΄.Χ.Β. αναφέρει: «Κύριοι Βουλευτές καταστρεφόμαστε.
Παρά τις πολυετείς πολιτικές υποσχέσεις για νότια χάραξη, παράλληλα με τον εθνικό δρόμο, παρά τις εντονότατες διαμαρτυρίες κατοίκων που βλέπουν τον κίνδυνο να πλησιάζει σιγά-σιγά αλλά σταθερά στον οικισμό, η εταιρία αγνοεί όχι μόνο αυτά αλλά και την κατάφωρη αδικία των παροδίων, αφού καταστρέφει εκατοντάδων ετών ελαιόδεντρα και άλλα δέντρα που ήταν ο φυσικός πνεύμονας της περιοχής και χωρίς να έχει απαλλοτριώσει και πληρώσει τις περιουσίες των ιδιοκτητών, προχωρεί «ανεμπόδιστη»  από το κράτος, από κατοίκους σε κάποιες περιπτώσεις, στην μεγάλη αυτή καταστροφή και μάλιστα με θράσος πρωτόγνωρο αφού το Διακοφτό, εν μέσω τουριστικής περιόδου, έχει μεταβληθεί σε καθημερινή κόλαση για τους κατοίκους.
Πολλά φορτηγά βαρέου τύπου διασχίζουν τους δρόμους με ανεπίτρεπτη ταχύτητα για οικισμό, δεν τηρούν εργοταξιακούς κανόνες για παρόμοιες περιπτώσεις, ρίχνουν νερά στους δρόμους μεταβάλλοντας το χώμα σε λάσπη επικίνδυνα υλικά για την υγεία των κατοίκων και μάλιστα ευπαθών σε πλήρη συνδυασμό και με την αφόρητη ζέστη, χωρίς να φαίνεται να ενοχλούνται οι κύριοι αυτοί και δίδοντας την εντύπωση «του ισχυρού». Χώμα, λάσπες, σκόνη πυκνή, μπαζούτ σε ρύπανση καθημερινή και ηχορύπανση, είναι μερικά μόνο από τα καθημερινά στοιχεία.
Ήδη έχουν γίνει οχλήσεις στην Αστυνομία και ετοιμάζονται και μηνήσεις για τους «άτακτους»  οδηγούς.
Που είναι η Πολιτεία, η Περιφέρεια, ο Δήμος; Τι έγιναν οι λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις περιβαλλοντολόγοι; Ακούσαμε σε ρ/φ εκπομπή του  κρατικού ρ/φ της Νετ Πατρών, μέλος της επιτροπής αγώνα κατά του επιχειρούμενου αίσχους, να υποστηρίζει ότι το έργο αυτό όπως γίνεται είναι έγκλημα και θάνατος για το Διακοφτό και στερείται αντικειμενικής περιβαλλοντολογικής μελέτης.
Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε το «έγκλημα» αυτό βαρύνει την πολιτεία και οι εργασίες θα πρέπει άμεσα να διακοπούν από το αρμόδιο Υπουργείο που τους έχει δόσει άδεια χωρίς ταυτόσημη με το έργο που φτιάχνουν, περιβαλλοντική μελέτη.
Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.Ο αξιότιμος κύριος εισαγγελέας Αιγιαλείας έχει νομίζουμε τον λόγο πλέον. Κάθε παραβάτης του Νόμου πρέπει να τιμωρείται όπως και κάθε τραμπουκισμός και απειλή απ’ όπου κι αν προέρχεται. Δεν μπορεί για ένα κοτέτσι χωρίς άδεια να οδηγείται κανείς στο Αυτόφωρο και στο επιχειρούμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας των πολιτών, (τα ηλεκτρικά τρένα δίπλα στα σπίτια, οι μαντρότοιχοι του ΄΄«Βερολίνου» που θα χωρίσουν το Διακοφτό σε «βόρειους και νότειους»  κλπ, η  καταστροφή του πράσινου και γενικά της πολεοδομικής συγκρότησης ενός τουριστικού οικισμού, να αφήνει αδιάφορους τους υπεύθυνους, την πολιτεία γιατί έτσι θέλουν οικονομικά συμφέροντα, κάποιοι καρεκλοκένταυροι των Αθηνών και των Βρυξελών.
Κάποιοι «δυστυχείς» περιμένουν  με «λαχτάρα» να εισπράξουν κάποιες απροσδιόριστες αποζημιώσεις και ξεχνούν τι κακό θα κληρονομήσουν στα παιδιά και εγγόνια τους, πόσο βλαβερό θα είναι το έργο αυτό, όπως γίνεται για την κοινή υγεία που είναι αγαθό το οποίο δεν μπορεί να στερήσει καμιά  ΕΡΓΟΣΕ, κανένα προσωπικό συμφέρον, κανένας τραμπούκος εκπρόσωπός τους.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας  που έχουν καταφύγει όσοι αντιδρούν «στο θάνατο» και είναι εκατοντάδες, έχει το λόγο και μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε, 16/7 είχε την πρώτη συζήτηση και έπεται η συνέχεια τις επόμενες ημέρες, με σκοπό την διακοπή των εργασιών, πάντα με πληροφορίες μέλους της επιτροπής αγώνα.
Το Διακοφτό καταστράφηκε μία φορά με την κατάργηση του δήμου. Τώρα καταστρέφεται με την ύψωση των τειχών του «Βερολίνου» – των τειχών «του θανάτου». Περιμένομε άμεσα την δυναμική παρέμβασή σας.