Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ο Χορευτικός με τα 44 άτομα της αποστολής του ανεχώρησε το πρωί από την Αρχαία Ποσειδωνία-Paestum που ανήκει στο δήμο Capaccio και αφού πέρασε απο την Πομπηϊα έφτασε το μεσημέρι στο Holiday Inn στην Νάπολη.
Το απόγευμα ο δήμαρχος της Cava de Tirreni Marko Gkaldi,ο πρώτος Ευρωπαίος δήμαρχος που διέθεσε το μισθό του υπέρ της Ελλάδας  υποδέχτηκε στο δημαρχείο της πολύ ωραίας – άριστα διατηρημένης πόλης του τον δήμαρχο Αιγίου Στάθη Θεοδωρακόπουλο και την σύζυγό του και τον αντιπρόεδρο του Χορευτικού Σωτήρη Σταθόπουλο και τον διευθυντή Χρήστο Κιλιά. Σε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα ανταλλάχθηκαν φιλοφρονήσεις και δώρα – αναμνηστικά. Φωτογραφίες δείχνουν τους τρεις άνδρες στο εξαιρετικά διακοσμημένο γραφείο του Ιταλικού δήμου ενώ ανταλλάσουν δώρα.
Ακολούθησε το βράδυ μια εξαιρετικά κεφάτη 2ωρη παράσταση του Χορευτικού που ενθουσίασε το κοινό.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νάπολης και Καμπανίας πανεπιστημιακός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Regio Calabria Γιάννης Κορίνθιος. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός οτι ο φιλέλληνας δήμαρχος συνόδευσε τα παιδιά του Χορευτικού χορεύοντας μαζί τους στο τέλος συρτάκι. Αργά το βράδυ ο ίδιος παρέθεσε δείπνο στην Αιγιώτικη αποστολή δηλαδή στο δήμαρχο Αιγίου και την σύζυγό του και στα μέλη του Χορευτικού.